veterankraft_mediaarkiv_1080x720_tradgard5

Veterankraft kan hjälpa dig med olika trädgårdstjänster som gräsklippning, rensa rabatter och att höststäda trädgården. Men våra seniorer delar också här med sig av sina bästa tips och råd om trädgårdsskötsel.

Nedan följer några praktiska råd om trädgårdsvård och hur du kan tänka med din trädgårdsskötsel:

Hur ska man bekämpa ogräs?

Ogräs är livskraftigt och växer snabbt. Som trädgårdsägare eller ogräsbekämpare gäller det att arbeta regelbundet och rensa ogräs i början av säsongen för att förhindra spridning. Men du kan även behöva göra regelbundna punktinsatser lite då och då. Vill du bli av med ogräs mellan stenplattor finns det också både kemiska och biologiska ogräsbekämpningsmedel att ta till. Det samma gäller om du behöver bekämpa myror i trädgården. Annars är myror bra i trädgården och hjälper till att tillföra näring och mota bort andra skadedjur.

Hur ofta ska man vattna blommor?

Man brukar säga att det är lagom att vattna blommor inomhus en gång i veckan. Men är det sommar och väldigt varmt kan man behöva vattna en gång extra. När det gäller bevattning av trädgård måste den anpassas till hur varmt det är och om växterna är placerade i skugga eller direkt solsken. Ett trädgårdsland behöver ofta vattnas varje dag. Då kan det vara bra att samla vatten i trädgården i regntunnor.

Hur blir man av med trädgårdssniglar?

Sniglar i trädgården är för många odlare ett jätteproblem. De äter upp det mesta i trädgårdslandet samtidigt som de snabbt förökar sig. En snigel kan lägga flera hundra ägg och bästa bekämpning mot mördarsniglar är därför att plocka bort dem för hand. Det finns också miljövänliga bekämpningsmedel mot trädgårdssniglar som man kan kombinera med andra bekämpande åtgärder.

Får man ha kompost i villaområde?

Du får bygga en trädgårdskompost i ett villaområde bara du gör det inom din tomt. Men det kan vara bra att ta hänsyn till grannarna och inte kompostera mat och annat som kan dra åt sig skadedjur. Vissa kommuner har också särskilda regler när det gäller kompostering av matavfall. Det kan därför vara bra att kolla med kommunen vad som gäller. Men att kompostera trädgårdsavfall och köksavfall som äggskal, kaffesump och rester av frukt och grönt går alldeles utmärkt.

Vad ska man inte lägga i komposten?

Det går att göra kompost av nästan allt trädgårdsavfall. Men det finns några saker som man ska undvika att lägga i sin trädgårdskompost, exempelvis sjuka växter och växtdelar. Dessa ska i stället brännas eller slängas i soporna. Annars riskerar du att sjukdomen sprids till friska plantor när du sedan använder kompostjorden. Du ska heller aldrig slänga trädgårdsavfall som innehåller invasiva arter på komposten. I stället ska du lägga växtdelarna i tätslutande trädgårdssäckar och lämna in dem till en återvinningscentral för bränning.

Hur mycket kostar trädgårdstjänster?

Att ta hjälp med trädgård och sånt behöver inte kosta särskilt mycket. Hur mycket det kostar att anlita en trädgårdsskötare beror på hur stort uppdraget är och hur många timmar det tar. Enklast är att skicka en intresseförfrågan via Veterankrafts hemsida.

Är trädgårdsarbete rut eller rot?

När du anlitar en senior privat för att exempelvis fixa i din trädgård kan du dra av femtio procent av arbetskostnaden genom rutavdraget. Avdraget görs direkt på fakturan, bara du säger till. Vill du däremot ta hjälp att sätta upp ett staket runt ditt trädgårdsland är det inte berättigat till rutavdrag, och inte heller till rotavdrag.

Anlita oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Klicka på länken bredvid så kommer du till vår intresseanmälan.

Ta hjälp av Veterankraft, vi förenklar din vardag!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROTtjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete. Du kan få hjälp med det mesta från diverse trädgårdsarbeten, renovera altan, snöskottning eller rejäl vårstädning. Välkommen att höra av dig!

start-hero

Snickare

Elektriker

Målare

Trädgårdshjälp

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken