veterankraft_headder_1903x615_gruppbild2

Trädgårdshjälp

Vi är ett prisbelönt företag med erfarna veteraner som sedan starten 2010 har hjälpt tiotusentals kunder med både enklare och mer avancerade uppdrag. Nästan inget uppdrag är för litet eller stort för våra veteraner.

Under de år vi har varit igång har vi hjälpt till i tusentals trädgårdar i hela Sverige med allt som kan tänkas när det gäller trädgårdshjälp. Det snabbaste sättet att få hjälp eller svar på en förfrågan är att skicka in en intresseanmälan till oss. Vi gör därefter allt för att kontakta dig så fort som möjligt efter det.

Gör en intresseanmälan

Trädgårdshjälp av erfarna veteraner

Om du anlagt och vårdat en trädgård under många år, vill du inte gärna se verket förfalla bara därför att du själv inte längre har möjlighet att sköta den. Många arbeten i trädgården kan successivt bli tyngre och tyngre.

Att klippa häcken för hand kan bli ansträngande för både rygg och axlar. Kantklippning av en gräsmatta blir jobbigt om du inte har rätt verktyg. Om du har en kuperad gräsmatta kan en handdriven gräsklippare även den bli tung att hantera.

Det går dock att få hjälp med din trädgård. Vi på Veterankraft har många veteraner med stor erfarenhet som gärna ställer upp för dig. De älskar att jobba i en trädgård, även efter de egentligen gått i pension. Ibland saknar de trädgård själv, men efter ett yrkesliv som trädgårdsmästare saknar de helt enkelt arbetet.

Pensionärer med gröna fingrar

Det är inte ovanligt att en familj fördelar gräsklippningen på hushållets medlemmar. Men resultatet blir ofta en ojämn klippning, om det blir gjort alls. Tid, engagemang och energi finns sällan på plats för att göra ett bra jobb.

Våra veteraner har dock så att det räcker och blir över av samtliga dessa egenskaper. Här finns erfaren kompetens hos pensionärer med gröna fingrar som bland annat erbjuder sig att:

 • Klippa gräs
 • Rensa ogräs
 • Kratta löv och grusgångar
 • Klippa häck
 • Ta hand om fallfrukt
 • Övrigt trädgårdsarbete – berätta för oss vad du har för önskemål

”Rocco gjorde ett storartat jobb i dag. I huvudsak kantskärning och räfsat löv. Det blev många säckar med löv och grenklipp etc. som han tar till återbruket med släpkärra”

- Jan, Västerås

kontakt-hero

Vi gör trädgårdsarbete roligt

Trädgårdsarbete ska inte vara en börda. Det ska utföras med kärlek och glädje. Det är precis det som driver våra seniorer till att fortsätta arbeta även efter de gått i pension. Därför kan du alltid räkna med en engagerad arbetare när du väljer att anlita trädgårdshjälp från Veterankraft.

Hos oss finns även erfarenhet – och då snackar vi erfarenhet i massor. Med ett helt yrkesliv bakom sig i trädgårdsbranschen vet våra trädgårdsmästare exakt vad som krävs för att hålla gräs, växter, träd och rabatter i form.

Du vet väl att du även kan applicera RUT-avdraget för våra trädgårdstjänster? Då blir det dessutom billigare för dig. Trädgårdshjälp anpassad för din plånbok och som låter en pensionär göra det han eller hon älskar mest är en oslagbar kombination.

Att anlita Veterankraft för trädgårdshjälp innebär att du kan vara säker på att du får:

 • Ett noggrant och detaljorienterat utfört arbete
 • En trädgårdsarbetare som gärna återkommer för att hålla gräsmattan i trim
 • Ett engagemang för arbetet
 • Någon som delar ditt driv för en perfekt trädgård
 • En lojal och pålitlig trädgårdsarbetare

Tveka inte att skicka en intresseförfrågan till oss med dina specifika önskemål.

Så går det till när du anlitar Veterankraft

Antingen gör du en intresseanmälan här nedan så kontaktar vi dig inom kort alternativt ringer du ditt närmaste kontor. Välkommen att höra av dig!

Fyll i en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?) för att komma till rätt lokalkontor. Berätta om dina önskemål och när du vill att vi ska komma.

Vi kontaktar dig och bokar tid

Vårt lokalkontor tar emot din anmälan och ser till att matcha dina behov med rätt veteran hos oss. Därefter ringer vi upp dig och går igenom lite praktiska detaljer samt presenterar ett förslag på en passande veteran för dig.

Du får hjälp av en veteran

För oss på Veterankraft så är det viktigt att det är en och samma veteran som kommer till dig. Det skapar trygghet för både dig som kund och för veteranen.

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken

Vanliga frågor

Här bredvid har vi samlat svaren på de mest förekommande frågorna som vi har fått in från våra privatkunder. Välkommen att ta del av dem!

Hittar du inget svar på din fråga? Kontakta oss så hjälper vi dig

Kontakta oss

Vad är omsorgsRUT hos Veterankraft?

Omsorgstjänster är skapat för den som behöver extra stöd med enklare vardagssysslor och innefattas också av RUT-avdraget. Vi på Veterankraft kallar det för omsorgsRUT.

Vill du personligen komma i kontakt med oss för att få veta mer, kontakta ditt lokala Veterankrafts-kontor här så hjälper vi dig.

Vad ska jag som sk ”god man” tänka på när jag beställer åt kund?
Om en "god man" beställer tjänster hos oss på Veterankraft är det viktigt att brukaren står som kund. Ska en faktura eller annan viktig information skickas till den "gode mannen" är det viktigt att brukarens namn står som fakturamottagare och den "gode mannen" som C/O-adress.
Måste man vara pensionär för att anlita Veterankraft?
Nej, våra kunder är en blandning av både familjer och singelhushåll som alla är i olika åldrar och storlekar. Det är endast utförarna av våra tjänster som är erfarna seniorer, dvs ålders- eller avtalspensionär. Alla är välkomna att anlita Veterankraft!

Vad kostar det med trädgårdshjälp?

Det behöver inte vara dyrt om du behöver hjälp i din trädgård. Om du fyller i intresseanmälan här nedan, och berättar vad du vill ha hjälp med, kommer du att få återkoppling från oss om vad trädgårdshjälp kostar på just din ort.

Något du också kommer att finna är att våra veteraner har många, många års erfarenhet med de flesta sysslor som hör till skötsel av trädgård. Det innebär att du – om du inte har en klar bild av det själv – kan få många tips och råd på plats från våra veteraner på vad som kan göras i trädgården.

Är det så att du kan det här med trädgård, men inte kan sköta det själv, så har du likvärdiga trädgårdskännare i de veteraner som kommer hem till dig. Du kan vara lika delaktig i arbetet som om du gjort det själv, i samarbete med våra trevliga veteraner.

Får jag rut-avdrag för trädgårdshjälp?

Ja, när du anlitar någon av våra veteraner för trädgårdshjälp är rut-avdrag något som följer med. När du nyttjar rut-avdrag för hjälp i trädgården får du 50 procent av arbetskostnaden avdragen. Du behöver själv inte göra något, utan det räcker med att du meddelar oss vid beställning så sköter vi själva ansökan. Därefter drar vi bort avdraget redan på fakturan så du inte behöver ligga ute med de pengarna.

Det du däremot måste hålla reda på, och meddela oss om, är när du har nått din maxgräns. Detta är något du får information om från Skatteverket. Om du nått din maxgräns och inte meddelat detta till oss blir du återbetalningsskyldig till Skatteverket för de avdrag du fått för mycket.

Vilken din maxgräns är kan vara svårt att säga då det är flera olika faktorer som spelar in. Det handlar om dina övriga skatteavdrag samt hur mycket du eventuellt dragit av för rot, vilket till största delen slås ihop med rut-avdragen.

När kan man börja rensa i trädgården?

Det finns egentligen ingen första tidpunkt då man ska börja rensa i trädgården. Om du tittar på vår checklista nedan hittar du några exempel på när det är lämpligt att göra olika saker i trädgården. Dock kan du rensa ogräs året runt – så länge det växer. Om snö och tjäle är borta så växer ogräs i trädgården – och då kan du rensa. Ju förr du börjar desto mindre möjlighet har ogräset att sprida sig. Ju förr du börjar desto lättare blir arbetet längre fram.

När bör man rensa rabatter på våren?

Ogräs ska tas så fort som möjligt. Dock ska du inte stressa med att städa rabatterna. Du kan gott vänta med löv, kvistar och annat som blivit liggande kvar sedan hösten och vintern. De skyddar dina växter från vårens köldknäppar, väder och vind. Detta kan ligga kvar fram tills de växter du vill ska komma upp börjar spira.

Vad gör man i trädgården på våren?

Våren är en hektisk period i din trädgård och kanske har du svårt att hinna med, eller klara av, din trädgårdsskötsel. Då kan det vara bra med trädgårdshjälp. Vad du behöver ha gjort är lite upp till dig och vad du vill ha ut av din trädgård. Här kommer dock en liten checklista som du kan utgå ifrån när du bestämmer dig för vilken trädgårdshjälp du behöver.

Att göra i Mars:

 • Dags att beskära vissa träd samt prydnadsbuskar.
 • Kratta gräsmattan ren från löv och barr.
 • Plantera om krukväxter.

Att göra i April:

 • När tjälen gått ur jorden – luckra upp rabatterna.
 • Vårstädning i trädgården.
 • Räfsa bort mossa.
 • Plantera buskar, rosor, träd och barrväxter.
 • Gödsla rabatter.
 • Ympa äpple och päronträd.
 • Se över komposten.
 • Gödsla gräsmattan.
 • Flytta om växter som behöver det.

Att göra i Maj:

 • Klippa gräsmattan.
 • Gödsla gräsmattan. Så nytt gräs där det behövs.
 • Kratta igenom gräsmatta, rabatter, kryddlandet, under häckar och buskar.
 • Plantera sommarblommor i krukor.
 • Putsa samt binda upp klängväxter.

Detta är bara några få tips för våren. Sedan kommer hela sommaren och därefter är det dags för höststädning. Trädgårdshjälp kan behövas nära på året runt.

Ta kontakt med ditt lokala kontor

Vi har ett 50-tal lokalkontor, från norr till söder, som ser fram emot ett samtal ifrån dig!

Hitta ditt närmaste lokalkontor

Vi erbjuder fler privattjänster

Här nedan ser du ytterligare tjänster som kan vara intressanta för dig som privatperson, om inte idag så i framtiden. Du är välkommen att höra av dig!

Behöver du hjälp med någon annan tjänst?

Hittar du inte den tjänst du söker? Här på vår hemsida presenterar vi våra mest efterfrågade tjänster men vi kan även erbjuda andra typer av privattjänster om så önskas.

Gör en intresseanmälan här på hemsidan, eller ring ditt närmaste kontor och berätta mer om vad du behöver hjälp med.

Hitta lokalkontor

tjanst-hero

Därför ska du anlita Veterankraft!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROT-tjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete.