puff-inspiration

Trädbeskärning

Vi är ett prisbelönt företag med erfarna veteraner som sedan starten 2010 har hjälpt tiotusentals kunder med både enklare och mer avancerade uppdrag. Nästan inget uppdrag är för litet eller stort för våra veteraner.

Under de år vi har varit igång har vi hjälpt till i tusentals trädgårdar i hela Sverige med allt som kan tänkas när det gäller trädgårdshjälp. Det snabbaste sättet att få hjälp eller svar på en förfrågan är att skicka in en intresseanmälan till oss. Vi gör därefter allt för att kontakta dig så fort som möjligt efter det.

Gör en intresseanmälan

Veteraner hjälper dig med trädbeskärning

Beskära träd kan vara nödvändigt både ur säkerhetssynpunkt och för trädets egen hälsas skull, men det har också estetiska fördelar. För dig som är osäker på hur dina träd ska beskäras eller saknar tid och energi att utföra arbetet finns våra trädbeskärare från Veterankraft här för att ge dig en hjälpande hand.

I många år har vi brunnit för trädgårdsarbete och det är den passionen som driver våra veteraner att fortsätta hjälpa till med trädbeskärning.

Vi vet vad träden betyder

Att beskära träd och buskar är lite som att gå till frisören. Lika lite som du skulle låta vem som helst klippa ditt hår, lika lite låter du vem som helst ha ansvar för att hålla din trädgård i trim. Det förstår vi, och därför är vi ödmjuka inför uppdraget att beskära dina träd.

Vår långa erfarenhet i branschen, tillsammans med vårt stora engagemang för trädgårdsarbete, gör att vi kan erbjuda pålitlig trädbeskärning i din trädgård.

Till exempel kan vi hjälpa dig med att:

 • Beskära träd och buskar
 • Bedöma trädets status och framtidsprognos
 • Transportera bort avfall från trädbeskärningar
 • Dina egna önskemål

”Mycket bra jobb! Effektiva, noggranna och mycket trevliga att prata med. 
En eloge till dig också som svarade snabbt på min förfrågan, skickade bekräftelse och fick jobbet utfört på kort tid.”

- Camilla, Örebro

veterankraft_headder_1903x615_tradgard2

Respekt genomsyrar arbetet med att beskära träd

Vi har lika stor respekt för din trädgård och dina träd och buskar som du har. Det är en respekt som genomsyrar vårt praktiska arbete.

Vi delar din förälskelse i resultatet av en fräsch och vältrimmad trädgård och vet vad det betyder för bostadens helhet. Dessa egenskaper är samtliga anledningar att anlita Veterankraft.

Fler skäl för att vända dig till oss är bland annat att:

 • Vi vet hur träd ska beskäras – och när de ska beskäras
 • Vi har erfarenhet från tusentals trädgårdar – över hela Sverige
 • Du får skatteavdrag (RUT) på våra trädgårdstjänster – inklusive trädbeskärning
 • Du kan vara säker på att du får hjälp av en expert på trädbeskärning

Skicka en intresseanmälan redan idag för att ha din trädgård redo till högsäsongen.

Så går det till när du anlitar Veterankraft

Antingen gör du en intresseanmälan här nedan så kontaktar vi dig inom kort alternativt ringer du ditt närmaste kontor. Välkommen att höra av dig!

Fyll i en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?) för att komma till rätt lokalkontor. Berätta om dina önskemål och när du vill att vi ska komma.

Vi kontaktar dig och bokar tid

Vårt lokalkontor tar emot din anmälan och ser till att matcha dina behov med rätt veteran hos oss. Därefter ringer vi upp dig och går igenom lite praktiska detaljer samt presenterar ett förslag på en passande veteran för dig.

Du får hjälp av en veteran

För oss på Veterankraft så är det viktigt att det är en och samma veteran som kommer till dig. Det skapar trygghet för både dig som kund och för veteranen.

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken

Vanliga frågor

Här bredvid har vi samlat svaren på de mest förekommande frågorna som vi har fått in från våra privatkunder. Välkommen att ta del av dem!

Hittar du inget svar på din fråga? Kontakta oss så hjälper vi dig

Kontakta oss

Vad är omsorgsRUT hos Veterankraft?

Omsorgstjänster är skapat för den som behöver extra stöd med enklare vardagssysslor och innefattas också av RUT-avdraget. Vi på Veterankraft kallar det för omsorgsRUT.

Vill du personligen komma i kontakt med oss för att få veta mer, kontakta ditt lokala Veterankrafts-kontor här så hjälper vi dig.

Vad ska jag som sk ”god man” tänka på när jag beställer åt kund?
Om en "god man" beställer tjänster hos oss på Veterankraft är det viktigt att brukaren står som kund. Ska en faktura eller annan viktig information skickas till den "gode mannen" är det viktigt att brukarens namn står som fakturamottagare och den "gode mannen" som C/O-adress.
Måste man vara pensionär för att anlita Veterankraft?
Nej, våra kunder är en blandning av både familjer och singelhushåll som alla är i olika åldrar och storlekar. Det är endast utförarna av våra tjänster som är erfarna seniorer, dvs ålders- eller avtalspensionär. Alla är välkomna att anlita Veterankraft!

Vad kostar trädbeskärning?

Att anlita en arborist för trädbeskärning kan bli väldigt kostsamt. Ett större fruktträd kan bli väldigt kostsamt att få beskuret av en professionell arborist. Dock finns det både duktig och kompetent personal som kan göra det till ett lägre pris.

Dessutom är trädbeskärning berättigat till rut-avdrag, vilket gör att du kan dra av 50 procent av arbetskostnaden. Detta förutsatt att du inte uppnått maxavdrag för rot och rut.

Varför behöver träd beskäras?

Det finns i huvudsak tre orsaker till varför man vill beskära träd. En är om ett träd har en sjukdom. Om man upptäcker det i tid kan trädbeskärning av de sjuka partierna rädda resten av trädet. En annan orsak är att få bort döda samt oönskade grenar.

Även om en gren är död så drar den åt sig näring, på bekostnad av resten av trädet. Genom att beskära grenen går näringen till de levande och friska delarna. Det samma gäller för grenar som kanske inte bär så mycket frukt som du önskar. Då kan du beskära den grenen och låta andra delar av trädet få näringen och växtkraften i stället.

Slutligen kan en orsak till att beskära ett träd handla om kringmiljön. Om ett lövverk blir för tätt kan undervegetationen bli utan sol och förtvina.

Vilken årstid ska man beskära träd?

Sommartid – juli till september – är bästa tiden att beskära. Det är då träden är som mest utvecklade och man lättast kan se var beskärning behövs. Det är också då som blödande träd – som björk, lönn och hästkastanj – är minst benägna att sava. Om dessa beskärs på våren, när savningen är som mest riklig, finns risken att de “förblöder” och dör.

Kan man beskära träd i november?

Det kan finnas vissa fördelar att beskära träd i november. Också. Det vill säga, att inte göra all beskärning under de ideala sommarmånaderna. Genom att återkomma till ett träd vid flera tillfällen ges trädet möjlighet att “läka sina sår”.

Ett träd är ett levande väsen, och på samma sätt som man inte gör flera avancerade operationer på en gång på en människa – om man kan låta bli – så är det vettigt att inte beskära för mycket i ett träd på en gång. Det är dock inte alla träd och växter som detta fungerar med. Trädbeskärning av kastanj ska man till exempel överlag vara försiktig med.

Kan man beskära träd i april?

Beskärning av träd i april handlar mycket om vad som ska beskäras och vilken sorts träd det är. Som behandlats ovan ska man undvika att beskära blödande träd på våren. Om det är nödvändigt ska det i så fall göras mycket tidigt på våren så de hinner läka innan de börjar sava. I övrigt handlar det om vad man ska göra. Att beskära döda grenar kan man till exempel göra när som helst på året.

Hur beskär man plommonträd?

Några enkla och bra knep vid trädbeskärning av plommonträd:

 1. Gör huvuddelen av beskärningen när trädet är ungt – dock över ett år.
 2. Se till att det blir gott om utrymme mellan grenarna.
 3. Ta bort grenar som växer inåt eller uppåt.

Hur beskär man äppelträd?

Tips på vad man ska tänka på vid trädbeskärning av äppelträd:

 1. Påbörja beskärningen på andra året.
 2. Sikta in dig på att ta bort grenar som växer inåt och uppåt.
 3. Håll sekatören vass och ren så den inte sprider sjukdomar.

Hur beskär man oxel?

Bästa knepen vid trädbeskärning av oxel:

 1. Vänta till andra växtåret så att oxeln rotat sig ordentligt.
 2. Ansa då ungefär hälften av det som vuxit mellan år ett och två.
 3. Gör mer omfattande beskärning på vårvintern.
 4. Håll efter topparna året om.

När ska man ta bort döda grenar?

Döda grenar kan beskäras året runt och tas lämpligen så fort de är identifierade som döda.

Kan man beskära träd på hösten?

Ja, det går generellt bra. Undvik blödande trädsorter utanför sommarmånaderna samt vid minusgrader. Annars ska det gå bra även på hösten.

Hur reagerar träd på beskärning?

Vi kan återvända till liknelsen med en människa som ska opereras. Man opererar aldrig om det finns andra alternativ då det stressar kroppen och kan leda till komplikationer. Det samma gäller när man beskär ett träd.

Mindre ingrepp bör sällan vara några problem. De flesta träd klarar även större ingrepp. Allt förutsatt att man gör ingreppen med kunskap och försiktighet.

Ta kontakt med ditt lokala kontor

Vi har ett 50-tal lokalkontor, från norr till söder, som ser fram emot ett samtal ifrån dig!

Hitta ditt närmaste lokalkontor

Vi erbjuder fler privattjänster

Här nedan ser du ytterligare tjänster som kan vara intressanta för dig som privatperson, om inte idag så i framtiden. Du är välkommen att höra av dig!

Behöver du hjälp med någon annan tjänst?

Hittar du inte den tjänst du söker? Här på vår hemsida presenterar vi våra mest efterfrågade tjänster men vi kan även erbjuda andra typer av privattjänster om så önskas.

Gör en intresseanmälan här på hemsidan, eller ring ditt närmaste kontor och berätta mer om vad du behöver hjälp med.

Hitta lokalkontor

tjanst-hero

Därför ska du anlita Veterankraft!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROT-tjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete.