veterankraft_headder_1903x750_kratta

Lövkrattning

Vi är ett prisbelönt företag med erfarna veteraner som sedan starten 2010 har hjälpt tiotusentals kunder med både enklare och mer avancerade uppdrag. Nästan inget uppdrag är för litet eller stort för våra veteraner.

Under de år vi har varit igång har vi hjälpt till i tusentals trädgårdar i hela Sverige med allt som kan tänkas när det gäller trädgårdshjälp. Det snabbaste sättet att få hjälp eller svar på en förfrågan är att skicka in en intresseanmälan till oss. Vi gör därefter allt för att kontakta dig så fort som möjligt efter det.

Gör en intresseanmälan

Veteraner krattar löven åt dig

På hösten faller löven till marken. Det fyller din trädgård med vissna löv som blåser omkring över gräs och gångar. Löven kommer inte kratta sig själv.

Men när tid, lust eller energi inte räcker till för att få jobbet gjort kan du istället vända dig till oss på Veterankraft. Här får du hjälp med lövkrattning av någon som vet värdet av att hålla trädgården i form.

Arbetar med glatt humör

När du själv inte har möjlighet eller förutsättningar att räfsa upp de fallande löven gör våra engagerade pensionärer gärna jobbet åt dig. På Veterankraft har vi personal som arbetat i trädgårdsbranschen i många år, och fortsatt att göra det just tack vare att de upplever arbetet så berikande och glädjefyllt.

Med en kratta i handen och ett glatt humör hjälper vi dig med trädgårdsarbete som bland annat innefattar:

 • Kratta löv
 • Kratta grus
 • Klippa gräs
 • Rensa ogräs
 • Plocka frukt
 • Och mer därtill – vi uppfyller dina önskemål

”Jag är jättenöjd! Verkligen! Britt-Marie, gnodde på som bara den, det blev så fint!”

- Margareta, Västerås

universal-kampanjmodul-4

En person att räkna med

Lövkrattning må låta som en trivial uppgift, men vi på Veterankraft vet lika väl som du att det är ett slitsamt arbete. Ett arbete som dock betalar av sig i form av ett lyft för hela trädgården. Våra veteraner är alltid noga med att göra ett fulländat jobb.

Du kan alltid kunna lita på att en trädgårdsarbetare från oss är en person att räkna med. En person du känner igen och som förstår värdet av en snygg och prydlig trädgård.

Bland många anledningar att välja Veterankraft för ditt trädgårdsarbete finns till exempel:

 • Du får skatteavdrag (RUT) på de flesta trädgårdstjänster
 • Det är samma trädgårdsarbetare som återkommer
 • Du får hjälp av någon med lång erfarenhet som inte slarvar
 • Det är alltid enkelt att komma i kontakt med den ansvariga

Säsongen när löven faller återkommer varje år. Boka en trädgårdsarbetare till din trädgård redan idag.

Så går det till när du anlitar Veterankraft

Antingen gör du en intresseanmälan här nedan så kontaktar vi dig inom kort alternativt ringer du ditt närmaste kontor. Välkommen att höra av dig!

Fyll i en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?) för att komma till rätt lokalkontor. Berätta om dina önskemål och när du vill att vi ska komma.

Vi kontaktar dig och bokar tid

Vårt lokalkontor tar emot din anmälan och ser till att matcha dina behov med rätt veteran hos oss. Därefter ringer vi upp dig och går igenom lite praktiska detaljer samt presenterar ett förslag på en passande veteran för dig.

Du får hjälp av en veteran

För oss på Veterankraft så är det viktigt att det är en och samma veteran som kommer till dig. Det skapar trygghet för både dig som kund och för veteranen.

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken

Vanliga frågor

Här bredvid har vi samlat svaren på de mest förekommande frågorna som vi har fått in från våra privatkunder. Välkommen att ta del av dem!

Hittar du inget svar på din fråga? Kontakta oss så hjälper vi dig

Kontakta oss

Vad är omsorgsRUT hos Veterankraft?

Omsorgstjänster är skapat för den som behöver extra stöd med enklare vardagssysslor och innefattas också av RUT-avdraget. Vi på Veterankraft kallar det för omsorgsRUT.

Vill du personligen komma i kontakt med oss för att få veta mer, kontakta ditt lokala Veterankrafts-kontor här så hjälper vi dig.

Vad ska jag som sk ”god man” tänka på när jag beställer åt kund?
Om en "god man" beställer tjänster hos oss på Veterankraft är det viktigt att brukaren står som kund. Ska en faktura eller annan viktig information skickas till den "gode mannen" är det viktigt att brukarens namn står som fakturamottagare och den "gode mannen" som C/O-adress.
Måste man vara pensionär för att anlita Veterankraft?
Nej, våra kunder är en blandning av både familjer och singelhushåll som alla är i olika åldrar och storlekar. Det är endast utförarna av våra tjänster som är erfarna seniorer, dvs ålders- eller avtalspensionär. Alla är välkomna att anlita Veterankraft!

När ska man kratta löv?

Du behöver kratta löven både på hösten och våren. Räcker det inte med att kratta bara en gång? Om det blir ett alldeles för tjockt lager så kan det orsaka problem.

Men för att du ska slippa kratta flera gånger, eller behöva kratta över huvud taget, så är det skönt att få hjälp med lövkrattningen av pålitliga veteraner.

Vad gör man med löven på hösten?

Det är istället bättre att kratta dem i ett tunt lager över gräsmattan, och att lägga ett lite tjockare lager mellan perennerna och under träden och buskarna, där de bara gör nytta. Lägg löv i tomma rabatter. Ett tjockt lager löv gör att ogräset inte tar sig upp lika lätt. Kratta dock gärna upp löven om det är mycket blött.

Kan löv ligga kvar på gräsmattan?

Det är bra att inte ha för mycket löv på gräsmattan. Om löven är mycket blöta och leriga är det extra viktigt att få bort dem så att de inte möglar och ger din gräsmatta sjukdomar.

Vad händer om man inte krattar?

I skogen är det ju ingen som krattar upp löven, utan allt har sin naturliga gång. Och även om det kan kännas frestande att inte göra något åt höstlöven som ligger där på marken så vackert, så är det bättre att du tar hjälp med att kratta löv.

Om det blir alldeles för mycket löv på din gräsmatta så kan växtligheten försämras, och i vissa fall kan löven till och med skada din gräsmatta. Så det är viktigt att du tar hand om dem på rätt sätt.

Hur gör man lövmull?

Det bästa sättet att ta bort löv på är att återanvända dem. Det är ytterst enkelt att göra lövmull. Det enda du behöver göra är att vänta. Det finns flera olika sätt att gå till väga, men det enklaste är att räfsa löven in i en avlägsen hörna i trädgården, där du kan låta dem ligga i ett år innan du vänder på dem och låter dem vila i ett år till. Snabba på processen med lite färskt gräsklipp under sommarhalvåret.

Om löven inte förmultnat efter ytterligare ett år, så är det bara att vända på högen ännu en gång. Sedan kommer du att ha en perfekt lövmull som är otroligt bra för att hålla fuktigheten i jorden, och som skapar ett riktigt bra mikroliv.

När ska man ta bort löven från rabatten?

Löven gör ett bra jobb för att skydda mot frosten och mot ogräs, men när våren kommer och solen tittar fram och värmer upp jorden är det definitivt dags att ta bort löven från rabatterna. När det är dags att odla är det bra att alla löv som inte har förmultnat försvinner ur rabatten.

Då har de gjort sitt, och om du inte tar bort löven så kommer det att förhindra växtligheten istället för att hjälpa den. Det gäller att hålla lite koll på vädret så att dina växter inte fryser för att du tagit bort löven för tidigt, och så att de inte kvävs för att du tagit bort löven för sent.

Ta kontakt med ditt lokala kontor

Vi har ett 50-tal lokalkontor, från norr till söder, som ser fram emot ett samtal ifrån dig!

Hitta ditt närmaste lokalkontor

Vi erbjuder fler privattjänster

Här nedan ser du ytterligare tjänster som kan vara intressanta för dig som privatperson, om inte idag så i framtiden. Du är välkommen att höra av dig!

Behöver du hjälp med någon annan tjänst?

Hittar du inte den tjänst du söker? Här på vår hemsida presenterar vi våra mest efterfrågade tjänster men vi kan även erbjuda andra typer av privattjänster om så önskas.

Gör en intresseanmälan här på hemsidan, eller ring ditt närmaste kontor och berätta mer om vad du behöver hjälp med.

Hitta lokalkontor

tjanst-hero

Därför ska du anlita Veterankraft!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROT-tjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete.