veterankraft_headder_1903x615_grasklippning

Gräsklippning

Vi är ett prisbelönt företag med erfarna veteraner som sedan starten 2010 har hjälpt tiotusentals kunder med både enklare och mer avancerade uppdrag. Nästan inget uppdrag är för litet eller stort för våra veteraner.

Under de år vi har varit igång har vi hjälpt till i tusentals trädgårdar i hela Sverige med allt som kan tänkas när det gäller trädgårdshjälp. Det snabbaste sättet att få hjälp eller svar på en förfrågan är att skicka in en intresseanmälan till oss. Vi gör därefter allt för att kontakta dig så fort som möjligt efter det.

Gör en intresseanmälan

Engagerad gräsklippning med Veterankraft

Alla älskar en grön, fräsch och vältrimmad gräsmatta. Alla älskar dock inte lika mycket att dra omkring på en gräsklippare och svettas i högsommarvärmen för att hålla gräsmattan i skick. Men det gör pensionärerna hos oss på Veterankraft.

Doften av nyklippt gräs och tillfredsställelsen av en jämn matta är det som motiverar oss att fortsätta erbjuda gräsklippning i trädgårdar över hela landet.

Pensionärer med gröna fingrar

Det är inte ovanligt att en familj fördelar gräsklippningen på hushållets medlemmar. Men resultatet blir ofta en ojämn klippning, om det blir gjort alls. Tid, engagemang och energi finns sällan på plats för att göra ett bra jobb.

Våra veteraner har dock så att det räcker och blir över av samtliga dessa egenskaper. Här finns erfaren kompetens hos pensionärer med gröna fingrar som bland annat erbjuder sig att:

 • Klippa gräs
 • Rensa ogräs
 • Kratta löv och grusgångar
 • Ta hand om fallfrukt
 • Övrigt trädgårdsarbete – berätta för oss vad du har för önskemål

”Arbetet utfördes snabbt och bra. Tacksam för att ni kunde komma med så kort varsel”

- Christer, Uppsala

veterankraft_headder_1903x615_gruppbild2

Vi delar ditt driv för den perfekta gräsmattan

Att få hjälp med gräsklippning är guld värt för den som bryr sig om sin trädgård men inte har tid, möjlighet eller utrustning att på egen hand utföra arbetet.

Veterankrafts trädgårdsarbete innebär dock att du ändå kan få njuta av utsikten över en jämn och grön gräsmatta och andas in den friska doften av nyklippt och vattnat gräs.

Att anlita Veterankraft för att klippa gräset innebär att du kan vara säker på att du får:

 • Ett noggrant och detaljorienterat utfört arbete
 • En trädgårdsarbetare som gärna återkommer för att hålla mattan i trim
 • Ett engagemang för arbetet
 • Någon som delar ditt driv för en perfekt trädgård
 • En lojal och pålitlig trädgårdsarbetare

Tveka inte att skicka en intresseförfrågan till oss med dina specifika önskemål. Våra veteraner står redo att starta gräsklipparen och sköta din matta kontinuerligt genom hela säsongen.

Så går det till när du anlitar Veterankraft

Antingen gör du en intresseanmälan här nedan så kontaktar vi dig inom kort alternativt ringer du ditt närmaste kontor. Välkommen att höra av dig!

Fyll i en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?) för att komma till rätt lokalkontor. Berätta om dina önskemål och när du vill att vi ska komma.

Vi kontaktar dig och bokar tid

Vårt lokalkontor tar emot din anmälan och ser till att matcha dina behov med rätt veteran hos oss. Därefter ringer vi upp dig och går igenom lite praktiska detaljer samt presenterar ett förslag på en passande veteran för dig.

Du får hjälp av en veteran

För oss på Veterankraft så är det viktigt att det är en och samma veteran som kommer till dig. Det skapar trygghet för både dig som kund och för veteranen.

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?) för att komma till rätt lokalkontor. Berätta om dina önskemål och när du vill att vi ska komma.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken

Vanliga frågor

Här bredvid har vi samlat svaren på de mest förekommande frågorna som vi har fått in från våra privatkunder. Välkommen att ta del av dem!

Hittar du inget svar på din fråga? Kontakta oss så hjälper vi dig

Kontakta oss

Vad är omsorgsRUT hos Veterankraft?

Omsorgstjänster är skapat för den som behöver extra stöd med enklare vardagssysslor och innefattas också av RUT-avdraget. Vi på Veterankraft kallar det för omsorgsRUT.

Vill du personligen komma i kontakt med oss för att få veta mer, kontakta ditt lokala Veterankrafts-kontor här så hjälper vi dig.

Vad ska jag som sk ”god man” tänka på när jag beställer åt kund?
Om en "god man" beställer tjänster hos oss på Veterankraft är det viktigt att brukaren står som kund. Ska en faktura eller annan viktig information skickas till den "gode mannen" är det viktigt att brukarens namn står som fakturamottagare och den "gode mannen" som C/O-adress.
Måste man vara pensionär för att anlita Veterankraft?
Nej, våra kunder är en blandning av både familjer och singelhushåll som alla är i olika åldrar och storlekar. Det är endast utförarna av våra tjänster som är erfarna seniorer, dvs ålders- eller avtalspensionär. Alla är välkomna att anlita Veterankraft!

Hur ska man klippa gräset?

Frågan kan ha en nästan filosofisk underton. Det finns så många måsten i vardagen och kanske bottnar frågan i att du inte har tid eller kraft att klippa din gräsmatta själv. Svaret på frågan är då att du kan vända dig till Veterankraft. Här får du hjälp av en erfaren veteran som vet precis hur man ska klippa gräset.

Om din fråga är av mer teknisk karaktär så är svaret att du bör börja med att läsa gräsklipparens manual. Och så får du några tips på vägen: Se till att hålla gräsklipparens kniv vass. Det ger ett mycket bättre resultat på gräsklippningen än om den är slö. Det kan vara bra att få den slipad en gång om året.

När du går med gräsklipparen se till att ha en överlappning på några centimeter för att inte riskera att gräset förblir oklippt i strängar. Du kan också tänka på att inte alltid klippa gräset i samma riktning. Varannan gång kan du gå fram och tillbaka på bredden och varannan gång på längden av gräsmattan. Då minskar du risken för markanta linjer.

Vad gäller att samla upp det klippta gräset eller inte, så finns det olika skolor. Om gräset klipps sällan så är det nästan ett måste för att undvika fula strängar av avklippt gräs som ligger och surnar på gräsmattan. Om du däremot klipper ofta och lite så går det utmärkt att låta klippet ligga kvar. Då återförs näring till jorden och ger en naturlig gödsling av gräsmattan.

Hur högt ska man klippa sin gräsmatta?

Det beror på hur gräset ser ut när du börjar klippa. Om klippningen har varit eftersatt och gräset har hunnit bli långt ska du tänka på att inte klippa mer än 1/3 i taget för att inte skada gräsets växtcykel. Klipp alltså 1/3 åt gången med någon dag mellan varje gång. Då hinner gräset resa sig mellan varje klippning.

Om du däremot har en nysådd gräsmatta så bör du vänta med att klippa tills gräset blivit 8 till 10 centimeter högt. Fortfarande gäller att du inte ska klippa mer än 1/3 av höjden. Klipp inte heller lika kort som du annars brukar, 5 till 6 centimeters höjd är bra.

För en gräsmatta som är väletablerad och klipps regelbundet är det bra att ha en höjd på 3 till 5 centimeter. Om du klipper den kortare än så riskerar du att den torkar ut i perioder med dåligt med regn. Med högre gräs är risken istället att du får problem med fästingar och ogräs.

Till sista gräsklippningen på hösten kan det dock vara lämpligt att låta gräset vara lite högre än 5 centimeter eftersom det gör att det klarar vinterns påfrestningar bättre.

Vilken tid på dygnet ska man klippa gräset?

Det du främst bör tänka på är att gräset bör vara torrt när du klipper. Annars slirar gärna knivbladet vilket gör att en del gräs blir oklippt och reser sig upp igen efteråt. Undvik därför att klippa efter regn eller på mornarna när det är dagg i gräset.

Om du ändå är tvungen att klippa gräset när det är blött, så klipp det lite högre än normalt och se till att knivbladen är vassa. Försök också att låta bli att gå på den blöta gräsmattan innan du ska klippa den eftersom gräset då trycks ner och riskerar att punktvis missas i gräsklippningen.

Ett generellt tips när det gäller tidpunkt är annars att undvika gräsklippning tidiga morgnar och sena kvällar för att bevara grannsämjan.

Vad kostar det att få gräset klippt?

Det beror naturligtvis på gräsmattans storlek och om det tar extra tid på grund av många hinder eller en eländig terräng. Du kan sedan få rutavdrag på 50 procent av arbetskostnaden, så priset blir då betydligt lägre.

Om du anlitar oss på Veterankraft så kommer du alltid att få ett bra pris. Tjänsten kommer att utföras av någon som är van vid trädgårdshjälp och inte minst gräsklippning. Han eller hon har lång erfarenhet av hur en gräsmatta sköts på bästa sätt. Du kommer därför att få hjälp av en person som är likasinnad, kunnig och seriös.

Ta kontakt med ditt lokala kontor

Vi har ett 50-tal lokalkontor, från norr till söder, som ser fram emot ett samtal ifrån dig!

Hitta ditt närmaste lokalkontor

Vi erbjuder fler privattjänster

Här nedan ser du ytterligare tjänster som kan vara intressanta för dig som privatperson, om inte idag så i framtiden. Du är välkommen att höra av dig!

Behöver du hjälp med någon annan tjänst?

Hittar du inte den tjänst du söker? Här på vår hemsida presenterar vi våra mest efterfrågade tjänster men vi kan även erbjuda andra typer av privattjänster om så önskas.

Gör en intresseanmälan här på hemsidan, eller ring ditt närmaste kontor och berätta mer om vad du behöver hjälp med.

Hitta lokalkontor

tjanst-hero

Därför ska du anlita Veterankraft!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROT-tjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete.