tradgardsarbete_juni

Sommarvärmen har äntligen anlänt och trädgården är i full blom. Juni är en underbar tid att spendera tid utomhus och njuta av allt som trädgården har att erbjuda. Här är några tips och råd för att ta hand om din trädgård i juni:

Plantera sommarblommor

Juni är en perfekt tid att plantera sommarblommor som petunior, tagetes och zinnior. Se till att välja blommor som trivs i din region och jordart och vattna regelbundet för att hjälpa dem att etablera sig. Kom också ihåg att gödsla dina blommor regelbundet för att uppmuntra en frodig och hälsosam tillväxt.

Beskär dina träd och buskar

Juni är en bra tid att beskära dina buskar och träd för att främja tillväxt och forma dem till önskad form. Se till att använda rätt verktyg och teknik för att undvika att skada växterna. Kolla med din lokala trädgårdsbutik för mer specifika tips baserat på dina träd och buskars specifika behov.

Vattna regelbundet

Sommarvärmen kan göra din trädgård torr och uttorkad, så se till att vattna dina växter regelbundet. Vattna på morgonen eller kvällen för att undvika att vattnet avdunstar för snabbt, och se till att vattna tillräckligt för att nå rötterna på dina växter.

Plantera grönsaker och örter

Juni är en lämplig tid att plantera grönsaker och örter som tomat, gurka, paprika och basilika. Tänk på vilken typ av jord som passar bäst för de växter du vill plantera och se till att de får tillräckligt med sol och vatten. Kom också ihåg att gödsla dina grönsaker och örter regelbundet för att uppmuntra tillväxt.

Skapa en utomhusmatsal

Juni är en utmärkt tid att umgås utomhus och njuta av måltider i din trädgård. Skapa en utomhusmatsal genom att placera en trädgårdsbänk eller bord och stolar på en trevlig plats i trädgården. Se till att skapa en mysig atmosfär med belysning och dekorativa element som blommor och växter.

Sammanfattningsvis är juni en fantastisk tid att ta hand om din trädgård och njuta av allt som sommaren har att erbjuda. Se till att vattna dina växter regelbundet och ge dem tillräckligt med näring, plantera sommarblommor och grönsaker och beskär dina buskar och träd för att främja tillväxt. Skapa också en utomhusmatsal där du kan njuta av måltider i trädgården. Följ dessa tips och din trädgård kommer att blomstra under sommarmånaderna.

 

Vanliga frågor om trädgårdsarbete i Juni:

 

Vilka sommarblommor trivs bäst i min trädgård?

Det beror på din region och jordart, men petunior, tagetes och zinnior är vanliga sommarblommor som trivs i de flesta trädgårdar.

Hur ofta ska jag vattna mina växter i juni?

Du bör vattna dina växter regelbundet, helst på morgonen eller kvällen, för att undvika att vattnet avdunstar för snabbt. Se till att vattna tillräckligt för att nå rötterna på dina växter.

Vad är den bästa jorden för grönsaker och örter i min trädgård?

Grönsaker och örter trivs bäst i en näringsrik jord med god dränering. Se till att välja en jord som passar för de växter du vill plantera och se till att de får tillräckligt med sol och vatten.

Hur kan jag skapa en mysig utomhusmatsal i min trädgård?

Placera en trädgårdsbänk eller bord och stolar på en trevlig plats i trädgården och skapa en mysig atmosfär med belysning och dekorativa element som blommor och växter.

Vilka verktyg behöver jag för att beskära mina buskar och träd?

Du behöver en beskärningssåg eller grensax för att beskära dina buskar och träd. Se till att använda rätt verktyg och teknik för att undvika att skada växterna.

Behöver du ett par gröna fingrar? Testa vår trädgårdshjälp!

Anlita oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Klicka på länken bredvid så kommer du till vår intresseanmälan.

Ta hjälp av Veterankraft, vi förenklar din vardag!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROTtjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete. Du kan få hjälp med det mesta från diverse trädgårdsarbeten, renovera altan, snöskottning eller rejäl vårstädning. Välkommen att höra av dig!

Trädbeskärning

Trädgårdshjälp

start-hero

Allmän händig

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken