trädgårdsarbete_juli

Juli är en fantastisk tid för trädgårdsarbete. Soliga dagar och varma nätter skapar en perfekt miljö för att dina växter ska trivas och blomstra. Här är några tips och råd för att ta hand om din trädgård i juli:

Vattna regelbundet

Sommarvärmen kan göra din trädgård torr och uttorkad, så se till att vattna dina växter regelbundet. Vattna på morgonen eller kvällen för att undvika att vattnet avdunstar för snabbt, och se till att vattna tillräckligt för att nå rötterna på dina växter. Se också till att vattna dina krukväxter regelbundet och flytta dem till skuggigare platser om det blir för varmt.

Skörda dina grönsaker och örter

Juli är en tid för att skörda grönsaker och örter som du har planterat tidigare på säsongen. Se till att skörda dem när de är mogna och använda dem i din matlagning för att njuta av färska, hälsosamma råvaror.

Beskär dina buskar och träd

Juli är också en bra tid att beskära dina buskar och träd för att främja tillväxt och forma dem till önskad form. Se till att använda rätt verktyg och teknik för att undvika att skada växterna. Kolla med din lokala trädgårdsbutik för mer specifika tips baserat på dina träd och buskars specifika behov.

Skapa en färgglad trädgård

Juli är en månad när din trädgård kan vara i full blom. Skapa en färgglad trädgård genom att plantera olika blommor och växter i olika färger och höjder. Se till att välja växter som trivs i din region och jordart och vattna regelbundet för att hjälpa dem att etablera sig.

Ta hand om dina gräsmattor

Juli är också en tid för att ta hand om dina gräsmattor. Se till att klippa gräsmattan regelbundet och håll dem fria från ogräs och skadedjur. Kom också ihåg att vattna din gräsmatta regelbundet och använda gödsel för att uppmuntra en hälsosam tillväxt.

Juli en fantastisk tid att ta hand om din trädgård och njuta av allt som sommaren har att erbjuda. Se till att vattna dina växter regelbundet, skörda dina grönsaker och örter, beskär dina buskar och träd, skapa en färgglad trädgård och ta hand om dina gräsmattor. Följ dessa tips och råd för att få en blomstrande och vacker trädgård under sommaren.

 

Vanliga frågor om trädgårdsskötsel i Juli:

 

Vilka grönsaker kan jag plantera i min trädgård under juli?

Juli är en bra tid för att plantera grönsaker som tomat, gurka, zucchini, paprika och bönor. Se till att välja växter som trivs i din region och jordart och vattna dem regelbundet.

Hur kan jag hålla mina växter fria från skadedjur och sjukdomar under juli?

Se till att hålla din trädgård ren från ogräs och döda blommor, och använd naturliga bekämpningsmedel för att hålla skadedjur borta. Kolla också med din lokala trädgårdsbutik för specifika råd för dina specifika växter.

Vad är den bästa tidpunkten att klippa mina buskar och träd under juli?

Det bästa är att klippa dina buskar och träd på morgonen eller kvällen för att undvika den starkaste sommarvärmen. Se till att använda rätt verktyg och teknik för att undvika att skada växterna.

Vilka färger och höjder bör jag välja för min färgglada trädgård under juli?

Du kan välja en mängd olika färger och höjder för att skapa en färgglad trädgård. Se till att välja växter som trivs i din region och jordart, och överväga att använda olika höjder för att skapa visuellt intressanta nivåer i trädgården.

Hur kan jag göra min gräsmatta hälsosam under juli?

Se till att klippa din gräsmatta regelbundet, hålla den fri från ogräs och skadedjur och vattna den regelbundet. Använd också gödsel för att uppmuntra en hälsosam tillväxt och förebygga bruna fläckar.

Behöver du hjälp med trädgårdsarbetet? Läs mer om vår trädgårdshjälp här!

Anlita oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Klicka på länken bredvid så kommer du till vår intresseanmälan.

Ta hjälp av Veterankraft, vi förenklar din vardag!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROTtjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete. Du kan få hjälp med det mesta från diverse trädgårdsarbeten, renovera altan, snöskottning eller rejäl vårstädning. Välkommen att höra av dig!

Trädbeskärning

Trädgårdshjälp

start-hero

Allmän händig

Gräsklippning

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?) för att komma till rätt lokalkontor. Berätta om dina önskemål och när du vill att vi ska komma.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken