tradgardsarbete_februari

Februari kan kännas som en kall och mörk månad, men det finns fortfarande mycket som du kan göra för att ta hand om din trädgård. Här är några tips och råd för att hjälpa dig att förbereda din trädgård för våren.

Rensa upp trädgården - förbered trädgården för våren

En av de viktigaste sakerna att göra i februari är att rensa upp trädgården. Ta bort döda löv, kvistar och annat skräp som har samlats under vintern. Detta kommer att förhindra att skadedjur och sjukdomar sprids i trädgården och ge dina växter en chans att växa och blomstra. Förbered din trädgård för våren genom att rensa bort löv och skräp från din gräsmatta och plantera vårblommor. Om du har en grönsaksodling kan du förbereda jorden genom att tillsätta gödsel och täcka den med plast för att skydda mot kalla temperaturer.

Bra tid att beskära träd och buskar

Februari är en bra tid att beskära träd och buskar. Detta kommer att hjälpa till att forma dem och främja tillväxt. Se till att du använder rätt verktyg och teknik för att undvika att skada växterna. Februari är en utmärkt tidpunkt att beskära dina fruktträd. Genom att ta bort döda och skadade grenar kan du hjälpa dina träd att växa starka och friska.

Olika träd kan behöva beskäras olika, nedan har vi satt ihop guider för hur du ska sköta olika trädgårdsträd:

 

Plantera nya växter

Februari är också en bra tid att plantera nya växter. Välj växter som är lämpliga för din trädgård och som kommer att trivas i det klimat som råder. Se till att du planterar dem på rätt djup och ger dem tillräckligt med vatten och näring.

Fortsätt ta hand om din kompost

Se till att din kompost fortsätter att vara varm och fuktig under vintern genom att tillsätta extra material som löv och kvistar. Detta hjälper till att bryta ner materialet och skapa en näringsrik jord som kan användas i trädgården senare.

Gödsla trädgården

Februari är en bra tid att gödsla trädgården. Använd en organisk gödsel som kommer att ge dina växter de näringsämnen de behöver för att växa och blomstra. Se till att du följer instruktionerna på förpackningen för att undvika övergödning.

Skydda växterna

Februari kan vara en kall och blåsig månad, så se till att du skyddar dina växter från kylan och vinden. Använd täckmaterial som halm eller fiberduk för att skydda dem från frost och kyla.

Sammanfattningsvis är februari en viktig månad för trädgårdsarbete. Genom att rensa upp trädgården, beskära träd och buskar, plantera nya växter, gödsla trädgården och skydda växterna från kylan och vinden, kan du säkerställa en hälsosam och frodig trädgård under våren och sommaren.

 

Vanliga frågor om trädgårdsarbete i Februari:

 

Varför är det viktigt att beskära mina fruktträd under februari?

Beskärning av dina fruktträd under februari kan hjälpa till att ta bort döda och skadade grenar och främja frisk tillväxt. Det är också en bra tidpunkt att forma trädens kronor.

Hur kan jag ta hand om min kompost under februari?

Fortsätt att tillsätta extra material som löv och kvistar för att hålla komposten varm och fuktig. Detta hjälper till att bryta ner materialet och skapa en näringsrik jord som kan användas i trädgården senare.

Vad ska jag plantera under februari?

Februari är en bra tidpunkt att planera och förbereda för våren. Titta på vilka blommor och grönsaker du vill odla och beställ frön eller plantor i god tid. Du kan också plantera vårblommor och förbereda jorden för grönsaksodling.

Vilka förberedelser kan jag göra för min trädgård under februari?

Förbered din trädgård för våren genom att rensa bort löv och skräp från din gräsmatta och plantera vårblommor. Om du har en grönsaksodling kan du förbereda jorden genom att tillsätta gödsel och täcka den med plast för att skydda mot kalla temperaturer.

Läs mer om vår trädgårdshjälp här!

Anlita oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Klicka på länken bredvid så kommer du till vår intresseanmälan.

Ta hjälp av Veterankraft, vi förenklar din vardag!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROTtjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete. Du kan få hjälp med det mesta från diverse trädgårdsarbeten, renovera altan, snöskottning eller rejäl vårstädning. Välkommen att höra av dig!

Trädbeskärning

Trädgårdshjälp

start-hero

Allmän händig

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken