tradgardsarbete_augusti

Augusti är en månad då trädgården fortfarande är i full blom och grönska, men det börjar också bli dags att börja förbereda för hösten. Här är några tips och råd för trädgårdsarbete och skötsel i Augusti:

Bevattning

Fortsätt att vattna dina växter regelbundet under Augusti, särskilt under torra perioder. Se till att vattnet når djupt ner i jorden för att hjälpa rötterna att växa starka och friska. En bra idé kan vara att vattna på morgonen eller kvällen för att undvika den starkaste solen på dagen.

Det är också viktigt att se till att växterna inte blir övervattnade, särskilt om det finns risk för svampinfektioner eller röta. Kontrollera jordens fuktighet genom att känna på jorden med fingrarna, och vattna bara när jorden känns torr.

Skörd

Augusti är en tid för skörd av många grönsaker och frukter, inklusive tomater, squash, bönor och äpplen. Plocka dina grödor regelbundet för att uppmuntra fortsatt tillväxt och undvika att skadedjur tar över.

När du skördar grönsaker, se till att inte skada plantan eller rötterna, och undvik att dra av frukterna från växterna. Använd istället en sax eller kniv för att försiktigt skära bort grödorna.

Beskärning av buskar och träd

Augusti är en bra tid för att beskära dina buskar och träd för att ta bort döda grenar och forma växterna inför hösten. Var noga med att använda rätt verktyg och teknik för att undvika att skada växterna.

När du beskär, se till att ta bort döda eller sjuka grenar och forma växterna enligt dina önskemål. Det är också viktigt att inte ta bort mer än en tredjedel av grenarna åt gången för att undvika att chocka växten.

Förbered trädgården för hösten

Det är också viktigt att börja förbereda trädgården för hösten. Ta bort döda blommor och blad från växterna och se till att rengöra trädgårdsverktygen för att undvika spridning av sjukdomar.

Överväg också att plantera höstgrödor som kål och broccoli för att fortsätta skörden under hösten. Förbered även jorden genom att göra den mjuk och lös med en trädgårdsgaffel, och se till att lägga till organiskt material för att förbättra jordens näringsinnehåll.

Skapa en mysig utomhusmiljö

Augusti är en perfekt tid att njuta av din trädgård och skapa en mysig utomhusmiljö för att koppla av och umgås med familj och vänner. Skapa en avslappnad atmosfär med utomhusbelysning, bekväma möbler och mjuka textilier som kuddar och plädar.

Du kan också överväga att plantera växter som blommar på natten, som doftande jasmin eller nattljus, för att skapa en romantisk stämning. Om du har en trädgårdsdamm eller fontän kan du också lägga till ljudelement för att skapa en avkopplande atmosfär.

Bekämpa skadedjur

Under Augusti är trädgården sårbar för en mängd skadedjur som kan skada eller förstöra dina växter. Var uppmärksam på tecken på skadedjur, inklusive löss, bladlöss, spindelkvalster och sniglar.

Det finns många naturliga sätt att bekämpa skadedjur, som att använda sig av naturliga insektsmedel eller att plantera växter som skrämmer bort skadedjuren. Se till att rengöra trädgården regelbundet för att undvika uppkomsten av skadedjur och att ta bort sjuka växter eller löv för att förhindra spridning av sjukdomar.

Augusti en viktig månad för trädgårdsarbete och skötsel. Det är en tid för bevattning, skörd, beskärning, förberedelse inför hösten, att skapa en mysig utomhusmiljö och att bekämpa skadedjur. Genom att följa dessa tips och råd kan du se till att din trädgård fortsätter att blomstra och frodas under Augusti och hela säsongen.

 

Vanliga frågor om trädgårdsskötsel i Augusti:

 

Vilka grönsaker kan jag skörda under Augusti?

Under Augusti kan du skörda många olika grönsaker, inklusive tomater, paprika, squash, gurkor och bönor.

Hur ska jag bevattna min trädgård under Augusti?

Det är viktigt att vattna din trädgård regelbundet under Augusti, speciellt under varma och torra perioder. Bevattning bör ske tidigt på morgonen eller sent på kvällen för att undvika att vattnet avdunstar för snabbt.

Hur ska jag beskära mina träd och buskar under Augusti?

Augusti är en bra tidpunkt för att beskära träd och buskar. Se till att du har rätt verktyg och kunskap för att utföra uppgiften korrekt och undvik att beskära under mycket varma dagar.

Vilka blommor blommar under Augusti?

Det finns många blommor som blommar under Augusti, inklusive solrosor, zinnior, asters och dalhia.

Hur kan jag bekämpa skadedjur på ett naturligt sätt under Augusti?

Det finns många naturliga sätt att bekämpa skadedjur, som att använda naturliga insektsmedel eller att plantera växter som skrämmer bort skadedjuren. Se till att du tar bort sjuka växter och löv regelbundet och rengör trädgården för att undvika uppkomsten av skadedjur.

Vilka träd och buskar ska jag beskära under Augusti?

Under Augusti kan du beskära träd och buskar som blommar på sommaren eller tidigt på hösten, inklusive rosor, hibiskus, lavendel och clematis.

Hur kan jag förbereda min trädgård inför hösten under Augusti?

För att förbereda din trädgård inför hösten under Augusti kan du börja genom att rengöra trädgården och ta bort sjuka eller döda växter. Du kan också börja plantera höstgrönsaker och lökar för att förbereda trädgården för kommande säsonger.

Hur kan jag skapa en mysig utomhusmiljö under Augusti?

Du kan skapa en mysig utomhusmiljö genom att använda utomhusbelysning, bekväma möbler och mjuka textilier som kuddar och plädar. Du kan också överväga att plantera växter som blommar på natten, som doftande jasmin eller nattljus, för att skapa en romantisk stämning.

Vilka är de vanligaste skadedjuren som jag bör vara uppmärksam på under Augusti?

Under Augusti kan du stöta på många olika skadedjur, inklusive löss, bladlöss, spindelkvalster och sniglar. Var uppmärksam på tecken på skadedjur och bekämpa dem på ett lämpligt sätt för att skydda dina växter.

Vilka blommor och växter kan jag plantera under Augusti?

Under Augusti kan du plantera en mängd olika blommor och växter, inklusive höstgrönsaker, lökar och kryddväxter som basilika och rosmarin. Se till att välja växter som passar din klimatzon och trädgårdens förhållanden för att säkerställa en lyckad plantering.

Behöver du hjälp i trädgården? Testa vår trädgårdshjälp.

Anlita oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Klicka på länken bredvid så kommer du till vår intresseanmälan.

Ta hjälp av Veterankraft, vi förenklar din vardag!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROTtjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete. Du kan få hjälp med det mesta från diverse trädgårdsarbeten, renovera altan, snöskottning eller rejäl vårstädning. Välkommen att höra av dig!

Trädbeskärning

Trädgårdshjälp

start-hero

Allmän händig

Gräsklippning

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken