tradgardsarbete_april

April är en spännande månad för trädgårdsentusiaster. Det är en tidpunkt då solen börjar värma upp marken och trädgården fylls med liv. Här är några tips och råd om trädgårdsarbete och skötsel i trädgården under april.

Förså dina grönsaker inomhus

April är en utmärkt tidpunkt att förså dina grönsaker inomhus, särskilt de som tar längre tid att gro. Tomater, paprika och chili är exempel på grönsaker som du kan så inomhus. Tänk på att placera fröerna på ett soligt ställe och vattna dem regelbundet.

Plantera buskar och träd

April är också en bra tid att plantera buskar och träd i din trädgård. Tänk på vilken typ av jord som passar bäst för de växter du vill plantera och se till att de får tillräckligt med sol och vatten. Var noga med att gräva en tillräckligt stor grop för att ge rötterna tillräckligt med utrymme att växa.

Rensa och gödsla din gräsmatta

April är en perfekt tid att rensa upp din gräsmatta efter vintern. Räfsa bort gamla löv och kvistar, gödsla gräsmattan med en lämplig gödsel och se till att vattna regelbundet. Detta kommer att hjälpa gräsmattan att växa starkare och grönare.

Plantera vårblommor

Plantera vårblommor som liljor, tulpaner, narcisser och påskliljor för att sprida färg och liv i din trädgård. Tänk på vilka färger som passar bäst med din befintliga trädgårdsdesign och välj blommor som trivs i din region och jordart.

Tänk på bin och andra pollinatörer

April är en viktig tid för bin och andra pollinatörer. Tänk på att plantera blommor som lockar till sig bin och andra pollinatörer, som till exempel lavendel och rödklöver. Undvik att använda bekämpningsmedel och använd istället naturliga alternativ för att skydda dina växter mot skadedjur.

April är en viktig månad för trädgårdsarbete, då det är en tidpunkt för förberedelse inför sommarsäsongen. Följ dessa enkla tips och råd för att hålla din trädgård frisk och vacker, och för att göra det enklare att komma igång med säsongen. Lycka till med ditt trädgårdsarbete!

 

Vanliga frågor om trädgårdsskötsel i April:

 

När är det lämpligt att plantera grönsaker utomhus i april?

Det beror på var du bor och vilken typ av grönsaker du planerar att odla. Vanligtvis är det lämpligt att plantera grönsaker utomhus när risken för frost har minskat. Kolla med din lokala trädgårdsbutik eller läs på fröpåsarna för mer specifika rekommendationer.

Hur beskär jag mina buskar och träd på rätt sätt i april?

April är en bra tidpunkt för lätt beskärning av buskar och träd. Ta bort eventuella döda eller skadade grenar och forma växterna på ett snyggt sätt. Tänk på att använda rätt verktyg och att inte skada växterna.

Vilka vårblommor trivs bäst i min region och jordart?

Det beror på var du bor och vilken typ av jord du har i din trädgård. Ta reda på vilka blommor som trivs bäst i din region genom att prata med din lokala trädgårdsbutik eller läsa på fröpåsarna. Tänk också på vilken typ av mark som du har och välj blommor som passar för den.

Vilken typ av gödsel är bäst för min gräsmatta?

Det finns många olika typer av gödsel att välja mellan, men en allroundgödsel med högre kväveinnehåll är vanligtvis lämplig för gräsmattor. Kolla med din lokala trädgårdsbutik för rekommendationer baserat på din region och jordart.

Vilka naturliga alternativ finns det för att skydda mina växter mot skadedjur?

Det finns många naturliga alternativ för att skydda dina växter mot skadedjur, som till exempel att använda insektsnät, att plantera växter som avskräcker skadedjur eller att använda naturliga bekämpningsmedel som neemolja eller pyretrum. Kolla med din lokala trädgårdsbutik för rekommendationer baserat på dina specifika behov och växtsorter.

Behöver du hjälp med trädgårdsskötsel? Kolla in vår trädgårdshjälp här.

Anlita oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Klicka på länken bredvid så kommer du till vår intresseanmälan.

Ta hjälp av Veterankraft, vi förenklar din vardag!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROTtjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete. Du kan få hjälp med det mesta från diverse trädgårdsarbeten, renovera altan, snöskottning eller rejäl vårstädning. Välkommen att höra av dig!

Trädbeskärning

Trädgårdshjälp

start-hero

Allmän händig

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken