stadtips

En städtjänst som man verkligen kan unna sig med gott samvete är hemstädning. Det är nämligen bevisat att man mår och trivs bättre i ett hem som är rent och välstädat. Framförallt slipper man problem med dammallergi, men ett rörigt hem kan också skapa onödig irritation.

Veterankraft hjälper gärna dig som inte hinner eller helt enkelt bara vill ha hjälp med att städa hemma. Hos oss kan du få professionell och riktigt prisvärd städning. Våra medarbetare har stor erfarenhet av städning i hem men även av andra typer av städservice som grovstädning, fönsterputsning och flyttstädning.

Vilka städprodukter ska man ha hemma?

Det behövs inte särskilt många städprodukter för att kunna städa effektivt och kunna hålla rent hemma. Bra städprodukter att ha hemma är en dammsugare, hink och mopp, en mindre hink eller bunke, bra dammtrasor, svampar med putsyta, diskmedel, såpa, fönsterputs, kalkrengöringsmedel till kök och badrum, samt toalettrent och borste för toalettstädning.

Vilket är det bästa rengöringsmedlet?

Ett av de bästa rengöringsmedlen för städning i hemmet är diskmedel. Detta eftersom man i stort sett kan använda det till allt. Professionella fönsterputsare använder vatten med lite diskmedel och en skvätt ättika i när de rengör fönster. Samma blandning fungerar också som allrengöring i hemmet och är perfekt att städa en toalett med.

Ättika och även citron kan man använda för att ta bort dålig lukt i kylskåpet. Knepet fungerar också bra i sopkorgen. Det går även att göra hemmagjord ugnsrengöring med ättika, vatten och bikarbonat.

Vad kostar hemstädning i månaden?

Ofta prenumererar man löpande på hemstädning och betalar varje månad. Hur mycket det kostar beror på om man vill ha städat varje vecka, varannan, var tredje eller endast en gång i månaden. Priset påverkas också av bostadens storlek. Men kvadratmeterpriset för städning av en större lägenhet är faktiskt något lägre än för en mindre bostad.

Enklaste sättet att få fram hur mycket städning hemma kostar är att fylla i en intresseanmälan via Veterankrafts hemsida.

Vad ingår i en veckostädning?

Vi anpassar alltid städningen efter kundens behov men normalt ingår det dammtorkning av möbler, lampor, hyllor, etc, samt avtorkning av smutsiga ytor såsom lysknappar, vitvaror och köksskåp. Givetvis ingår även dammsugning och moppning av golven samt en grundlig städning av toalett och badrum. Likaså tömning av sop- och papperskorgar.

Vill man går det att köpa till extratjänster. Det går exempelvis att få hjälp med att byta lakan, avfrosta frysen och att vattna blommorna. Vi grovstädar även förråd och garage och fraktar bort möbler och saker till återvinningen.

Vad innebär flyttstädning?

En flyttstädning är speciell och det är viktigt att man tar reda på vad som gäller. Detta ska stå i kontraktet. Men det finns även vissa branschregler att förhålla sig till när man ska städa ett hem eller lägenhet.

Vid en flytt städ måste man städa och dammtorka bostaden från tak till golv. Vilket innebär att tak och väggar dammas och fönstren putsas. Det dammas även bakom element och ovanpå skåp. Alla garderober, skåp och lådor rengörs grundligt inuti. I köket rengörs alla vitvaror både på insidan och utsidan. Även i badrummet städas det noga och där tar man bort alla kalkavlagringar och tvålrester. Det städas även under badkaret och likaså rengör man vattenlåset och golvbrunnen. Att dammsuga och moppa golven är det sista man gör.

Det tar tid att flyttstäda en bostad efter en flytt och därför ska man boka flyttstädning i god tid och inte vänta till i sista minuten.

Hur mycket kostar en flyttstädning?

Priset på flyttstäd baseras inte främst på hur många kvadratmeter det är utan snarare på tidsåtgången. Exempelvis kostar det mer om man har äldre fönster då de måste rengöras mellan glasen. Likaså ökar priset om man har golv som måste poleras eller bonas eftersom det normalt inte ingår i en flyttstädning och räknas som en extratjänst. Hur högt priset blir beror alltså på hur lättstädad bostaden är.

För en lite större bostad på ungefär 100 kvm ligger en flyttstädning på ungefär 25 till 30 kronor per kvadratmetern efter rut-avdrag. För mindre bostäder kan priset vara något högre. Priserna på flyttstädning kan också variera mellan olika städföretag i olika städer. Man måste därför ta in en offert för att få fram ett exakt pris.

Vad ingår inte i flyttstäd?

En flyttstädning är omfattande men det är inte allt som ingår. Väggar och tak dammas bara och man måste själv torka bort fläckar och plocka bort tavelkrokar och dekaler. Likaså ingår oftast inte städning bakom varmvattenberedare, spis och andra vitvaror. Städning av biytor som balkong, förråd och garage ingår inte heller. Har man en inglasad balkong måste man själv se till att glaset blir rent. Möbler och prylar som lämnats kvar i bostaden eller i förråden varken städas eller fraktas bort. För att detta ska ske måste man avtala om det.

Är du på jakt efter en pålitligt och prisvärt flyttstäd? Läs mer här!

Anlita oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Klicka på länken bredvid så kommer du till vår intresseanmälan.

Ta hjälp av Veterankraft, vi förenklar din vardag!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROTtjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete. Du kan få hjälp med det mesta från diverse trädgårdsarbeten, renovera altan, snöskottning eller rejäl vårstädning. Välkommen att höra av dig!

Städning

Fönsterputs

Flyttstädning

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken