veterankraft_mediaarkiv_1080x720_snoskott4

Då det kommer till skottning så handlar det väldigt mycket om den egna fysiken. Det är jobbigt med snöskottning och det finns få saker som ger så ömma muskler som en rejäl omgång med spaden - i synnerhet om det handlar om blötsnö. 

Det är emellertid också något som måste göras. Man måste skotta undan och hålla efter runt den egna bostaden - eller exempelvis i en BRF eller en fastighet. En gång som inte sandas kan innebära svåra skador för exempelvis äldre personer. Där har man ett ansvar som fastighetsägare och detsamma gäller för snöröjning: personer som bor i en fastighet ska kunna ta sig in- och ur ur hemmet och inte, som en följd av att det inte finns skottare, hålla sig isolerad inomhus under vintern. 

Hur ska man då skotta? Skotta snö redskap - hur ska man tänka? Det finns några saker som gör skillnad och en sådan handlar givetvis om en snöslunga. Men, det är också få förunnat att ha råd med en sådan - och det är långt ifrån alla som orkar dra en snöslunga heller. I övrigt så handlar det om spadar och om exempelvis snöslädar som gör att man kan skjuta undan större sjok av snö utan att behöva slita allt för mycket. 

En stor del av en lyckad snöskottning handlar heller inte om vilka redskap man har - det handlar om planering. Om man skottar mer frekvent så slipper man de där extremt tunga omgångarna. Många skottar lite för sällan för sitt eget bästa. Man låter snön ligga kvar och så skottar man istället när det börjat töa - vilket gör att jobbet blir extra tungt.

Anlita en pigg pensionär för att skotta snö

Det finns dessutom definitivt ett värde i att ta hjälp med snöskottning. Genom att exempelvis anlita en pensionär - en pigg sådan, givetvis - så kan man som villaägare, ägare av en fastighet eller som BRF så ett professionellt jobb utfört och där man samtidigt också känner att man gör skillnad för den som skottar snö. Denne får motion, hen känner att hen är med och bidrar och gör skillnad och dessutom kan hen visa upp rutin från många års skottning av snö i egen regi. 

Det innebär effektiva jobb och där prislappen - med Rut-avdraget - gör skillnad för dig som privatperson. Det är bara att boka in snöskottning, halkbekämpning med grus, halkbekämpning utan salt eller exempelvis någonting annat som gör att du slipper bli insnöad under vintern. En pensionär gör jobbet effektivt - och med ett leende över läpparna!

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_snoskott1

Vanliga frågor om snöskottning:

Vad heter det man skottar snö med?

Spade, snöskyffel, snöslunga, snösläde… Det finns många olika redskap att använda i samband med snöskottning. Dessutom finns exempelvis en takraka för att effektivt och säkert ta bort snö från exempelvis villatak. 

Hur kan man skotta snö? 

Snöskottning är lite att jämföra med ett hårdare träningspass och i synnerhet så kommer rygg, rumpa och baksida lår att ta en hel del stryk. Rådet är att du alltid ser till att värma upp innan så att du inte drar till dig exempelvis ett ryggskott. Tänk även på att följa en plan. Skotta upp vallar och se till att skotta snön framför dig snarare än bakåt. Vila mellan gångerna och försök att hela tiden lyfta snön med de muskler du är starkast i - vilket är benen och inte armarna.

Vad ska man tänka på när man skottar snö? 

Som vi sa ovan: det ÄR jobbigt att skotta snö. Se till att vila lite, se till att vara uppvärmd och se till att ha lagom mycket kläder på dig. Försök att undvika att skotta när det är blötsnö och försök även att undvika vridningar i samband med att du skottar. Snöskottningstips i övrigt: håll humöret uppe. Du kanske kan lyssna på musik eller en spännande podcast under tiden?

Får man skotta ut snö på gatan? 

Nej, det får man inte då det anses vara en stor trafikfara. Du får skotta upp högar på din egen tomt.

Vad gäller vid snöröjning? 

Som husägare så ansvarar du för att skotta bort snövallar framför den egna infarten. Fastighetsägare har ansvar för att skotta gångar, trottoarer och trappor - upp till tio meter utanför tomtgränsen.

Anlita oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Klicka på länken bredvid så kommer du till vår intresseanmälan.

Ta hjälp av Veterankraft, vi förenklar din vardag!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROTtjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete. Du kan få hjälp med det mesta från diverse trädgårdsarbeten, renovera altan, snöskottning eller rejäl vårstädning. Välkommen att höra av dig!

start-hero

Snickare

Elektriker

Målare

Trädgårdshjälp

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken