Anlita Veterankraft till att höststäda.

Att höststäda i trädgården är bland det bästa som finns. Det är så skönt att få undan gamla grenar och löv och att städa bort sommarens vissna blommor. När du höststädar din trädgård förbereder du den också för den långa vintern som kommer, och det känns på riktigt som att året får ett ordentligt avslut.

Så ta hjälp av oss på Veterankraft för att höststäda ordentligt. Vi kan allt från att beskära träd till att kratta löv och bädda in rabatterna.

Vad ska man göra i trädgården på hösten?

Liksom våren så är hösten en tid när du verkligen behöver fixa trädgården. Men istället för att göra trädgården i ordning för en härlig och grön sommar, så är det istället dags att se till att växtlighet överlever snö och kyla. När det börjar bli höst i trädgården kan du beskära träd och buskar och dela på blommor som blivit för stora, eller flytta på de som behöver det.

Att kratta undan löven från gräsmattan, så ny gräsmatta och rensa och täcka blomrabatterna gör också att det känns som höst i din trädgård. Blomrabatten mår bra av täckbark, som du bland annat hittar på Blomsterlandet, för att skydda mot kylan. Mer exotiska plantor kan behöva flyttas in i växthuset. Där ska det också rensas ut gamla plantor och städas.

När ska man städa i trädgården?

Hösten är den bästa tiden att städa i trädgården. Du kan börja redan i september, och hålla på tills det att du inte längre kan göra något. Att fixa i sin trädgård betyder helt enkelt att du städar ut sommaren. Är det verkligen så viktigt då? Ja, speciellt i ditt växthus, eftersom det är varmt och gott där. Om dina plantor där inne ruttnar så börjar ohyran och skadesvamparna att breda ut sig. Därför är det viktigt att höststäda. På gräsmattan behöver också de multnande löven rensas undan och läggas i en kompost för att inte skada gräsmattan. Det går också bra att lägga löv i tomma rabatter.

I oktober är det bäst att börja se upp för frosten. Alla frostkänsliga blommor ska då ha flyttats in. Det är också i oktober som sista skörden ska vara avklarad. I november är det sen dags att ställa undan sekatör och spade och se till så att dina växter har det varmt och gott i växthuset. Om du behöver hjälp med att kratta eller att rensa ur växthuset så är det bara att kontakta oss på Veterankraft.

Vad kan man plantera på hösten?

När hösten kommer så är det skönt att ha fixat rabatten. Men även om du skulle vara lite sent ute, så behöver du inte känna att säsongen är förbi. När det är dags att rensa i din rabatt innan hösten kryper på, så är det också riktigt trevligt att fundera på att skaffa sig en höstrabatt, eller kanske till och med en vinterrabatt. Är det ens möjligt? Absolut. Vissa perenner kan hålla sig riktigt fina långt in på hösten. Det går också att så stockros på hösten, innan det kommit tjockt med snö.

Det är också möjligt att odla på vintern. Speciellt om du har ett riktigt bra växthus. Vinterodling med speciella örter och sallader är riktigt roligt och unikt i trädgården. Att vinterodla är riktigt roligt. Det finns dessutom många roliga vinterblommor som du kan ha utomhus på trappan, för att ge lite färg under en annars grå årstid. Vanliga vinterblommor att ha ute i kruka är bland annat små granar av olika sorter, kanske en sockertoppsgran eller kungsgran. Bärljung är också otroligt vackert och något som kan börja sprida glädje redan på hösten. Det är ju alltid trevligt med lite färg.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med höststädningen här!

Anlita oss

Hur kan vi hjälpa dig?

Klicka på länken bredvid så kommer du till vår intresseanmälan.

Ta hjälp av Veterankraft, vi förenklar din vardag!

Vi är ett prisbelönt bemanningsföretag som erbjuder erfaren hjälp i hemmet samt RUT- och ROTtjänster med fokus på hushållssysslor och hantverksarbete. Du kan få hjälp med det mesta från diverse trädgårdsarbeten, renovera altan, snöskottning eller rejäl vårstädning. Välkommen att höra av dig!

Trädgårdshjälp

Lövkrattning

Trädbeskärning

Gör en intresseanmälan

Vår intresseanmälan går snabbt att fylla i och är i tre steg. Börja med att fylla i det postnummer för det område där tjänsten ska utföras (gäller det dig eller någon annan?). Berätta om dina önskemål och tidpunkt för när du vill att tjänsten ska utföras. Vi ser fram emot att få hjälpa dig och ditt företag.

 • Välj tjänster du vill ha hjälp med
 • Fyll i dina kontaktuppgifter
 • Klart! - Vi kontaktar dig inom 48h

Vad vill du ha hjälp med?

1 2
Välj tjänster i listan
 • Bygg & Installation
 • Ekonomi & Redovisning
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll
 • Kontorsservice & Konferens
 • Lager & Logistik
 • Skola & Förskola
 • Transport & Åkeri
 • Vård & Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • För hemmet
 • För trädgården
 • Hantverk
 • Omsorg
Välj tjänster i listan
 • Fastighetsförvaltning & Underhåll

Hämta min plats

Fyll i dina uppgifter

1 2
Kontakta oss
start-hero

Veterankraft huvudkontor

Vendevägen 90, 18232, Danderyd

Tills dess vi hörs igen - låt dig inspireras av vår kunskapsbank

Till kunskapsbanken