Bemanningsföretaget Veterankraft har på nytt etablerat sig i Karlskrona. Kontoret drivs av Ola Tyrberg och Erling Abrahamsson som kommer att arbeta både mot företags- och privatmarknaden. Veterankraft i Karlskrona söker cirka 50 nya veteraner och välkomnar allt från hantverkare, trädgårdsarbetare, ekonomer, administratörer och fastighetsskötare.

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_tradgard1

- "Vi är oerhört glada att få välkomna både kunder och veteraner till vårt nya kontor i Karlskrona. Vi kan erbjuda veteraner en god gemenskap och mycket glädje samtidigt som de får bidra med sin tid och kunskap", säger Erling Abrahamsson.

Veterankrafts kontor i Karlskrona ligger på Tennvägen 10 i industriområdet Rosenholm. Veterankraft i Karlskrona servar även Ronneby.

- "I helt nya studier framgår att pensionärer i åldrarna 64 - 74 år är väldigt nöjda med livet när de får arbeta. Vi kan bekräfta att det är precis vad vi också ser hos våra veteraner. Många har dessutom varit isolerade länge under pandemin, är nu vaccinerade och är oerhört glada över att ha möjlighet att komma ut och få ett socialt sammanhang igen. En anledning att de är så nöjda är också för att de bara arbetar när de själva vill och kan, samtidigt som de har mycket tid kvar för andra fritidsaktiviteter", säger Ola Tyrberg, platschef för Veterankraft i Karlskrona.  
* studien kommer från Stockholms universitet

Veterankraft i Karlskrona satsar stort på företagsmarknaden. Efter pandemin är många företag osäkra på vilken arbetskraft de kommer att behöva, och har också insett att det är dyrt att anställa.

- "Karlskrona har ett fint företagsklimat och vi kan bistå med väldigt bra företagslösningar där man bara betalar för den tid företaget har behov av", säger Ola Tyrberg.

Antalet sysselsatta seniorer har 2005–2020 ökat med 128 000, vilket motsvarar 18 procent av den totala ökningen av antalet sysselsatta i den svenska ekonomin. De sysselsatta seniorernas bidrag till BNP har ökat kraftigt från 53 miljarder kronor 2005 till 136 miljarder kronor 2020 och är betydligt större än bilindustrins bidrag till BNP. * källa SPF Seniorerna.

För mer information, var god kontakta:
Ola Tyrberg, platschef för Veterankraft i Karlskrona
tel: 0455-69 55 01, eller e-post: ola.tyrberg@veterankraft.se
Presskontakt Magdalena Höglund, Highland PR
tel: 0733-338840 eller e-post: magdalena@highlandpr.se

Om Veterankraft
Veterankraft är ett tjänste- och bemanningsföretag som varje år hjälper tusentals privatkunder och företag över hela landet. Privatkunder kan anlita erfarna veteraner som vill fortsätta att arbeta efter pensionen med allt från trädgårdsarbete, hantverksjobb, städning, barnpassning och komplement till hemtjänst. Företag kan välja en av marknadens mest effektiva bemanningslösningar i form av pensionärer och 55-plussare med lång arbets-erfarenhet. Veterankraft är ett auktoriserat bemanningsbolag med ett 40-tal kontor, 40 anställda och 14 000 veteraner. Mellan år 2014 och 2020 har Veterankraft utnämnts till Gasell och MästarGasell av Dagens Industri sju år i rad.

Mer information finns på www.veterankraft.se. Följ Veterankraft på det digitala nyhetsrummet Cision, på Instagram @veterankraft eller Facebook.

linje

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Ta del av säsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner.

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter.

Fler nyheter

9 mars, 2022

Veterankraft inleder samarbete med Skandia

Veterankraft och Skandia inleder idag ett nytt samarbete i samband med lanseringen av konceptet Skandia Omtanke. Veterankraft är en a...
5 november, 2021

Margareta Geremanusson är utsedd till Månadens veteran

”Arbetet betyder allt för mig. Det gör att jag känner mig värdefull och det sysselsätter mig på ett bra sätt. Jag mår helt enkelt bra...
27 september, 2021

Varje månad utser vi Månadens veteran

”Genom veterankraft har jag funnit en ny tråd i livet och upptäckt sidor hos mig själv som jag inte visste fanns och som utvecklar mi...