Månadens veteran

”Jag saknade att komma ut och träffa folk och jag behövde något att göra. Att få börja arbeta igen, och dessutom med något helt nytt var jättespännande”

Birgitta Thylin, Veterankraft Stockholm Norrort

Mars 2022

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_2_april_2022
monstera-start
Motivering

"Birgitta Thylin har arbetat hos Veterankraft sedan 2017 och har alltid tagit sig an sina uppdrag med ett leende på läpparna och en positiv anda som smittar av sig på sina medarbetare. Birgitta är flexibel och lösningsfokuserad och ser alltid till att kunden blir nöjd"

Birgitta är en 100% PEGG (Professionalism, Engagemang, Glädje, Gemenskap)

Jan Villars
Platschef Stockholm Norrort-Företag

Här följer några frågor till Birgitta

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Jag tog mitt första uppdrag på Veterankraft år 2017, så jag har arbetat här i drygt fem år. I mitt yrkesverksamma liv innan pensionen har jag bland annat arbetat som avlöningsuträknare på Televerket där jag också träffade min man, och sedan i 30 år inom skolan i köket och som lokalvårdare

Hur kom det sig att du började arbeta på Veterankraft?

Det var inte jätteroligt att bara vara pensionär. Jag saknade att komma ut och träffa folk och jag behövde något att göra. Att börja jobba igen, och med något helt nytt var jättespännande och en fantastisk lösning för mig.

”Jag kommer att arbeta så länge som jag orkar. Det som är så bra med Veterankraft är att jag alltid har en möjlighet att välja när jag vill arbeta, och rätt att säga nej om det inte passar. Och det är inte fel att få en extra slant i plånboken”

- Birgitta Thylin, veteran & jobbonär sedan 2017

monstera-start
Vad är det bästa med jobbet?

Utan tvekan är det att komma ut och träffa andra trevliga människor. Jag bor i hus och jag ser inte ens grannarna där jag bor. När jag utför jobb hos Veterankraft är jag ibland själv och ibland tillsammans med andra, och nu har de blivit kära kollegor. Vi har roligt ihop och berömmer varandra vid väl utfört arbete. Sedan medför jobbet att jag får lite extra pengar i plånboken, och det är aldrig fel. Jag hinner också göra annat. Som att fika och spela boule i vår lokala PRO-förening.

Hur kändes det att bli utsedd till månadens veteran?

Jag blev så otroligt glad. Ja, glad i hela kroppen och verkligen stolt. 

Vad arbetar du mest med hos Veterankraft?

Jag har sedan flera år tillbaka gjort uppdrag där jag mäter jag olika skeenden i trafiken. Antal cyklister, gångtrafikanter, mopeder eller bilar. Jag har även arbetat med olika företagsevenemang och exempelvis serverat dryck och tilltugg.

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_2_april_2022

Det bästa med att bli en veteran enligt Birgitta

Att fortsätta jobba är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär, dvs att bli en jobbonär. Att få möjligheten att jobba på egna villkor och dessutom:

  1. Att du får kollegor och träffar andra trevliga människor
  2. Att du känner en tillfredställelse i att göra nytta
  3. Att du får en extra slant i plånboken
Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Träffa fler veteraner

Vi är väldigt stolta över våra veteraner som gör skillnad hos tusentals kunder varje dag. De jobbar inte för att de måste utan för att de älskar det. Känslan av att få bidra med sin kompetens och yrkeserfarenhet och därutöver vara del i ett sammanhang och tillhöra Veterankraftsfamiljen, det betyder väldigt mycket för dem. Här nedan kan du ta del av fler berättelser om hur våra veteraner beskriver sin vardag hos oss på Veterankraft.

Oktober 2022: Wilma Thuresson

Veterankraft Söderort Farsta
”Man gör fint och alla blir glada och sedan blir man ju bekant med de man hjälper. Jag har till o...

September 2022: Kirsti Pessinen

Veterankraft Uppsala
”Jag började på veterankraft för att få träffa folk, göra dom glada och få hjälpa till”
”Det är ofta kunderna som säger att de vill ha just oss för uppdraget, och då blir vi extra stolt...

Juni 2022: Nils Häger

Veterankraft Stockholm Privat
”Jag känner att Veterankraft har ett stort förtroende för mig och får ofta lite extra kluriga ell...

Maj 2022:Regina Reinhold

Veterankraft Kungsbacka
”I jobbet på Veterankraft känner jag mig behövd och uppskattad. Att få ha så många fina kollegor...

April 2022: Pekka Hyttinen

Veterankraft Eskilstuna
”Jag har bestämt mig att vägra pensionärslivet. Jag vill inte för något på jordklotet lägga arbet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter