Månadens veteran

”I jobbet på Veterankraft känner jag mig behövd och uppskattad. Att få ha så många fina kollegor och kunder gör jobbet väldigt värdefullt”

Regina Reinhold, Veterankraft Kungsbacka

Maj 2022

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_juni_2022
monstera-start
Motivering

"Vår mångkunniga, vänliga och mycket uppskattade jobbonär Regina Reinhold har blivit utnämnd till Månadens Veteran. Vid en anställning hade hon allt som vi på Kungsbacka-kontoret efterfrågade. Hon är allmänhändig, kör bil med släp, är chaufför, snickare, målare, lägger plattor och rensar i trädgårdar. Hon kavlar lugnt upp ärmarna och är aldrig rädd att ta i. Hon är en mycket uppskattad kollega och vinner alltid en stor respekt hos kunder"

Regina är en 100% PEGG (Professionalism, Engagemang, Glädje, Gemenskap)

Susanne Mayer-Erander
Platschef Kungsbacka

Här följer några frågor till Regina

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Sedan november förra året, så det är lite mer än ett halvår.

Hur kom det sig att du började arbeta på Veterankraft?

De senaste 20 åren har jag arbetat på ett tidningstryckeri för en av de stora dagstidningarna i Göteborg. Jag började i packsalen och sedan rullade det på med många olika arbetsuppgifter genom åren. Jag hade velat fortsätta jobba, men de minskade personalstyrkan och jag hann fylla 67 år och fick sluta. Då såg jag en annons från Veterankraft, tog kontakt och fick komma på intervju direkt, och det blev ju väldigt bra.

”Jag arbetar med uppdrag som ofta annars utförs av män och har fått bevisa mig många gånger. När de ser hur jag presterar brukar de snabbt tystna och se mig som en stor tillgång”

- Regina Reinhold, veteran & jobbonär sedan 2021

monstera-start
Vad är det bästa med jobbet?

På Veterankraft får jag en stor variation och det blir aldrig enformigt. Det kommer nya och olika uppdrag hela tiden. Det är nya miljöer och kunder. Arbetskollegorna är fantastiska, och platschefen Susanne är älskad av alla.

Hur kändes det att bli utsedd till månadens veteran?

Åh, det var jätteroligt. Jag har lite svårt att ta komplimanger, men det här var ju riktigt smickrande.

Vad arbetar du mest med hos Veterankraft?

Jag arbetar med en stor variation av arbetsuppgifter. Det är mycket snickeri- och trädgårdsuppdrag. Jag tar mig an övervuxna rabatter och ser till att de blir snygga. Jag river upp mossa, högtryckstvättar altaner, bygger altaner och sätter upp gipsskivor och reglar. Jag är van att arbeta i en mansdominerad värld. Genom åren har jag fått ta emot en del fördomar eftersom jag är kvinna och inte ser jättestark ut. Jag har behövt bevisa mig, men det brukar snabbt gå över när de ser hur jag presterar.

”Är man som jag nyfiken av naturen och vill kasta sig in i nya saker för jämnan så är Veterankraft den perfekta arbetsplatsen. Här blir inget enformigt eller rutinmässigt ”

- Regina Reinhold, veteran & jobbonär sedan 2021

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_juni_2022

Det bästa med att bli en veteran enligt Regina

Att fortsätta jobba är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär, dvs att bli en jobbonär. Att få möjligheten att jobba på egna villkor och dessutom:

  1. Att ha möjlighet att kunna arbeta med många olika typer av uppdrag
  2. Att jag får träffa många olika människor i uppdragen, både kollegor och kunder
  3. Att jag har mycket frihet under ansvar i jobbet. Det är viktigt för mig

”Är man som jag nyfiken av naturen och vill kasta sig in i nya saker för jämnan så är Veterankraft den perfekta arbetsplatsen. Här blir inget enformigt eller rutinmässigt ”

- Regina Reinhold, veteran & jobbonär sedan 2021

Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Träffa fler veteraner

Vi är väldigt stolta över våra veteraner som gör skillnad hos tusentals kunder varje dag. De jobbar inte för att de måste utan för att de älskar det. Känslan av att få bidra med sin kompetens och yrkeserfarenhet och därutöver vara del i ett sammanhang och tillhöra Veterankraftsfamiljen, det betyder väldigt mycket för dem. Här nedan kan du ta del av fler berättelser om hur våra veteraner beskriver sin vardag hos oss på Veterankraft.

November 2023: Maria Hagström

Veterankraft Stenungsund
”Att få träffa människor och höra deras olika livshistorier är fantastiskt och som berör”

Oktober 2023: Bosse Wentrup

Veterankraft Helsingborg
”Det bästa med att bli veteran är att få uppskattning, gemenskapen och att få välja olika slags u...

Maj 2023: Peter Källman

Veterankraft Nacka-Värmdö
”Att få något att göra, få träffa nya människor och få den sociala biten betyder väldigt mycket”

April 2023: Claes Malmberg

Veterankraft Stockholm Norrort
”Jag känner att jag är en i gruppen, att jag får vara med och påverka”

Mars 2023: Hans Arnelid

Veterankraft Eskilstuna
”Att man får lära sig nya saker och utvecklas. Och att det inte är fel att kunna tjäna en extra s...

Februari 2023: Rosie Peres

Veterankraft Dalarna
”Att få komma ut till ensamma äldre och hjälpa till. De har ju bara mig. Jag gör skillnad!”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter