Månadens veteran

”Jag känner att Veterankraft har ett stort förtroende för mig och får ofta lite extra kluriga eller speciella uppdrag. Jag går igång ordentligt på att få lösa dessa i samråd med kunden”

Nils Häger, Veterankraft Stockholm

Juni 2022

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_juli_2022
monstera-start
Motivering

"Nils Häger är en av Veterankrafts nyare veteraner, men han har inte gjort annat än att visa framfötterna sedan sin första dag. Nils är en träd- och trädgårdsintresserad jägmästare och kan allt om hur vi bäst och effektivt tar hand om vår natur, grönska och växtlighet. Kunderna är oerhört nöjda och hans fina arbete sprider sig i grannskapet när han är hemma hos någon"

Stort grattis till utnämningen Nils. Du är 100% PEGG som är Veterankrafts ledord och står för Professionalism, Engagemang, Glädje, Gemenskap.

Hanna Storm-Nielsen
Bemanningsansvarig Region Stockholm Privat

Här följer några frågor till Nils

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Sedan februari i år, så inte så länge. Jag arbetar samtidigt deltid på en skola i Täby kyrkby, så detta är ett perfekt komplement.

Hur kom det sig att du började arbeta på Veterankraft?

Jag har arbetat med frågor som rör miljö- och skogsvård länge och är utbildad jägmästare och tycker verkligen om att arbeta med trädgårdsrelaterade uppgifter. När jag fick veta att jag kunde göra detta hos Veterankraft i kombination med mitt andra jobb var det en perfekt matchning.

”Varje person som jag utför uppdrag hos har en unik livshistoria, och många delar gärna med sig. Jag får ofta höra om livsöden över en kaffe, och det tillför något extra i arbetet”

- Nils Häger, veteran & jobbonär sedan 2022

monstera-start
Vad är det bästa med jobbet?

Det känns bra i hjärtat att kunna hjälpa personer som inte själva har kunskapen, tiden eller möjligheten. De är tacksamma för min hjälp och det är jättekul. Personligen så tycker jag om att jobba med något som jag verkligen kan så bra. Jag har ett bra självförtroende och känner att jag är en bra rådgivare. Jag är dessutom stark, vilket passar väldigt bra. Jag springer exempelvis Maraton och är duktig att klättra i träd, och orken och styrkan gör jobbet extra roligt. Något av det bästa med jobbet är friheten. Jag får en arbetsbeskrivning, och sedan gör jag en ordentlig genomgång med kunden och ser till att hitta bäst möjliga lösning.

Hur kändes det att bli utsedd till månadens veteran?

Jag säkerställer alltid att mina kunder är nöjda och är det något som behöver fixas till så gör jag det på studs. Så visst vet jag att jag har nöjda kunder, men det är såklart extra kul att få en sådan här utnämning. Det var en positiv miniinjektion.

Vad arbetar du mest med hos Veterankraft?

Jag beskär fruktträd, klipper gräs, dränerar gräsmattor, rensar ogräs, fixar till häckar och gräver diken. Jag röjer och gör fint. Jag för även samtal om att designa en trädgård som tillhör en bostadsrättsförening, så spannet är brett.

”Det känns bra i hjärtat att kunna hjälpa personer som inte själva har kunskapen, tiden eller möjligheten. De är tacksamma för min hjälp och det är jättekul”

- Nils Häger, veteran & jobbonär sedan 2022

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_juli_2022

Det bästa med att bli en veteran enligt Nils

Att fortsätta jobba är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär, dvs att bli en jobbonär. Att få möjligheten att jobba på egna villkor och dessutom:

  1. Att du får uppgifter och ett ansvar som du sedan löser i samråd med kunden. Det är ett stimulerande sätt att arbeta på och en frihet som jag uppskattar
  2. Att få bidra med kunskap och att få vara en bra rådgivare på ett område som du verkligen kan.
  3. Att du gör människor glada – för det är så många som inte har varken kunskap, tid eller möjlighet att göra arbetet själva. 

”Varje person som jag utför uppdrag hos har en unik livshistoria, och många delar gärna med sig. Jag får ofta höra om livsöden över en kaffe, och det tillför något extra i arbetet”

- Nils Häger, veteran & jobbonär sedan 2022

Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Träffa fler veteraner

Vi är väldigt stolta över våra veteraner som gör skillnad hos tusentals kunder varje dag. De jobbar inte för att de måste utan för att de älskar det. Känslan av att få bidra med sin kompetens och yrkeserfarenhet och därutöver vara del i ett sammanhang och tillhöra Veterankraftsfamiljen, det betyder väldigt mycket för dem. Här nedan kan du ta del av fler berättelser om hur våra veteraner beskriver sin vardag hos oss på Veterankraft.

Oktober 2022: Wilma Thuresson

Veterankraft Söderort Farsta
”Man gör fint och alla blir glada och sedan blir man ju bekant med de man hjälper. Jag har till o...

September 2022: Kirsti Pessinen

Veterankraft Uppsala
”Jag började på veterankraft för att få träffa folk, göra dom glada och få hjälpa till”
”Det är ofta kunderna som säger att de vill ha just oss för uppdraget, och då blir vi extra stolt...

Maj 2022:Regina Reinhold

Veterankraft Kungsbacka
”I jobbet på Veterankraft känner jag mig behövd och uppskattad. Att få ha så många fina kollegor...

April 2022: Pekka Hyttinen

Veterankraft Eskilstuna
”Jag har bestämt mig att vägra pensionärslivet. Jag vill inte för något på jordklotet lägga arbet...

Mars 2022:Birgitta Thylin

Veterankraft Stockholm Norrort
”Jag saknade att komma ut och träffa folk och jag behövde något att göra. Att få börja arbeta ige...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter