Månadens veteran

”Att hjälpa kunderna är min största drivkraft. Att lösa deras problem och efteråt känna att jag har bidragit till deras vardag. Det är roligt”

Christer Ahlgren, Veterankraft Enköping

Januari 2022

image009
monstera-start
Motivering

"Christer överträffar alltid våra, och kundens förväntningar med sitt sätt att utföra sina uppdrag och bemöta kunden. Han har bred kunskap och hjälper våra kunder med stor entusiasm inom bland annat snickeri, målning och trädbeskärning. Christer har alltid en positiv syn på saker, allt går att lösa, vilket smittar av sig på våra kunder och veteraner. Och så är han ju Gotlänning!"

Christer är en 100% PEGG (Professionalism, Engagemang, Glädje, Gemenskap)

Göran Carlsson
Platschef Veterankraft Enköping

Här följer några frågor till Christer

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Jag har arbetat som veteran i drygt två år. Jag arbetar ungefär halvtid på vår, sommar och höst, och mindre under vinterhalvåret, vilket passar mig jättebra.  

Hur kom det sig att du började arbeta på Veterankraft?

Jag har haft ett kontorsjobb i 46 år men älskar egentligen att jobba praktiskt. När jag blev pensionär renoverade jag vår stuga på Gotland i ett par år, men sedan behövde jag en annan form av stimulans, och då passade Veterankraft perfekt. Jag får arbeta utom hus och med kroppen. Mina arbetsuppgifter är väldigt varierande och det är en av de stora fördelarna. Hade jag bara snickrat altaner hade jag tröttna, men jag gör många olika saker. 

”Ur ett hälsoperspektiv är jobbet på Veterankraft perfekt. De dagar jag arbetar behöver jag inte gå på gymmet, för jag har oftast gått mellan 15-20 000 steg. Frisk luft och mycket motion helt gratis”

- Christer Ahlgren, veteran sedan 2019

monstera-start
Vad är det bästa med jobbet?

Det bästa är att få hjälpa kunderna. För min egen del har jag en stor behållning av det sociala, både med veterankollegor och kunder. Jag har en stor frihet och kan arbeta när jag vill. Det är inte pengarna som är drivkraften. När jag arbetar får jag dagarna att gå, och det jag gör känns väldigt meningsfullt. Dessutom behöver jag inte gå på gymmet de dagar jag jobbar. Jag kan lätt gå 15-20 0000 steg på en arbetsdag.

Hur kändes det att bli utsedd till månadens veteran?

Jag känner mig alltid väldigt uppskattad av både kunderna och Veterankraft, men att få den här lite extra uppvaktningen var väldigt roligt. Jag blev jätteglad! 

Vad arbetar du mest med hos Veterankraft?

Jag bygger altaner, målar och beskär träd. Det blir även en del röjning i trädgårdar och annat fix. Den här variationen är det jag gillar mest av allt. Omväxlingen förnöjer verkligen.

monstera-start
image008

Det bästa med att arbeta som veteran enligt Christer

Det här är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär, sk "jobbonärer". Att få fortsätta jobba på egna villkor är ett starkt argument men jag uppskattar även:

  1. Det sociala, helt klart det mest positiva
  2. Friheten att kunna välja när jag vill arbeta, hur mycket och med vad
  3. Att komma ut och få frisk luft och motion gratis – för det får jag mycket av när jag arbetar

”Att hjälpa kunderna är min största drivkraft. Att lösa deras problem, att leverera uppdragen snabbt så att de blir extra nöjda och att efteråt känna att jag har bidragit till deras vardag. Det är roligt”

- Christer Ahlgren, veteran sedan 2019

Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Träffa fler veteraner

Vi är väldigt stolta över våra veteraner som gör skillnad hos tusentals kunder varje dag. De jobbar inte för att de måste utan för att de älskar det. Känslan av att få bidra med sin kompetens och yrkeserfarenhet och därutöver vara del i ett sammanhang och tillhöra Veterankraftsfamiljen, det betyder väldigt mycket för dem. Här nedan kan du ta del av fler berättelser om hur våra veteraner beskriver sin vardag hos oss på Veterankraft.

Oktober 2022: Wilma Thuresson

Veterankraft Söderort Farsta
”Man gör fint och alla blir glada och sedan blir man ju bekant med de man hjälper. Jag har till o...

September 2022: Kirsti Pessinen

Veterankraft Uppsala
”Jag började på veterankraft för att få träffa folk, göra dom glada och få hjälpa till”
”Det är ofta kunderna som säger att de vill ha just oss för uppdraget, och då blir vi extra stolt...

Juni 2022: Nils Häger

Veterankraft Stockholm Privat
”Jag känner att Veterankraft har ett stort förtroende för mig och får ofta lite extra kluriga ell...

Maj 2022:Regina Reinhold

Veterankraft Kungsbacka
”I jobbet på Veterankraft känner jag mig behövd och uppskattad. Att få ha så många fina kollegor...

April 2022: Pekka Hyttinen

Veterankraft Eskilstuna
”Jag har bestämt mig att vägra pensionärslivet. Jag vill inte för något på jordklotet lägga arbet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter