Månadens veteran

”Jag var pensionär i två veckor och det var det tråkigaste jag har varit med om. Jag fick ont i huvudet och mådde oerhört dåligt. Sen började jag jobba på Veterankraft och jag blev mitt normala positiva och glada jag direkt”

Berit La Gioia, Veterankraft Västerås

Februari 2022

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_mars_2022
monstera-start
Motivering

"Berit är superproffsig. Hon anpassar sig till kunderna och allt bara flyter på. Vi hör ständigt kunderna säga att de är så glada att Berit ska komma, hon sprider en sådan glädje. Det har inte inkommit en endaste reklamation på Berits under alla anställningsår hos Veterankraft. Hon har sina städabonnemang och sköter dessa själv galant och rapporterar sin tid på nätet"

Berit är en 100% PEGG (Professionalism, Engagemang, Glädje, Gemenskap)

Leif Rohlin
Platschef Veterankraft Västerås

Här följer några frågor till Berit

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Jag började att arbeta med städning på Veterankraft år 2013 och har arbetat sedan dess.

Hur kom det sig att du började arbeta på Veterankraft?

När jag flyttade hem från Italien efter 31 år började jag arbeta på ett bokbinderi, och där arbetade jag tills jag var 67. Jag var pensionerad i två veckor därefter, och det var det tråkigaste jag har varit med om. Jag mådde oerhört dåligt och fick huvudvärk, kunde inte gå och mådde dåligt psykiskt. När jag fick syn på Veterankraft via annons kontaktade jag dem och fick böra direkt. Det var fantastiskt och mitt positiva glada sätt och min hälsa var tillbaka direkt.

”Det bästa med jobbet är att jag gör mina kunder så glada. De säger ”nu kommer vår ängel Berit”. Jag ser till att deras hem blir fint städat och luktar gott och jag lyssnar och pratar med dem när de behöver råd eller känner sig oroliga”

- Berit La Gioia, veteran sedan 2013

monstera-start
Vad är det bästa med jobbet?

Det bästa är att jag får göra människor glada. De blir glada över jobbet jag gör och är väldigt gulliga och uppskattade. Många ringer mig också när de känner oro för något eller behöver prata av sig. Vill de att jag gör något extra som jag inte brukar går det jättebra. Stryka, laga mat, baka - jag kan göra lite vad som helst när behovet finns. Jag cyklar till alla mina kunder, även på vintern då jag har dubbdäck. Är det för mycket snö går jag, så jag får väldigt mycket motion.

Hur kändes det att bli utsedd till månadens veteran?

Det var väldigt glädjande. Både de på kontoret och mina kunder är så gulliga och det tackar jag för.

Vad arbetar du mest med hos Veterankraft?

Jag städar. Jag var hemmafru i Italien i tre decennier, och är det något jag verkligen är bra på, och tycker är roligt, så är det att städa.

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_mars_2022

Det bästa med att arbeta som veteran enligt Berit

Det här är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär. Att fortsätta jobba på egna villkor och dessutom:

  1. Att jag gör människor glada. Genom min städning och genom att lyssna när de behöver prata. 
  2. Att jag får arbeta när det passar mig. Jag hinner både jobba och träffa mina fem barnbarn. 
  3. Att jag själv håller mig frisk och glad och får väldigt mycket motion.
Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Träffa fler veteraner

Vi är väldigt stolta över våra veteraner som gör skillnad hos tusentals kunder varje dag. De jobbar inte för att de måste utan för att de älskar det. Känslan av att få bidra med sin kompetens och yrkeserfarenhet och därutöver vara del i ett sammanhang och tillhöra Veterankraftsfamiljen, det betyder väldigt mycket för dem. Här nedan kan du ta del av fler berättelser om hur våra veteraner beskriver sin vardag hos oss på Veterankraft.

November 2023: Maria Hagström

Veterankraft Stenungsund
”Att få träffa människor och höra deras olika livshistorier är fantastiskt och som berör”

Oktober 2023: Bosse Wentrup

Veterankraft Helsingborg
”Det bästa med att bli veteran är att få uppskattning, gemenskapen och att få välja olika slags u...

Maj 2023: Peter Källman

Veterankraft Nacka-Värmdö
”Att få något att göra, få träffa nya människor och få den sociala biten betyder väldigt mycket”

April 2023: Claes Malmberg

Veterankraft Stockholm Norrort
”Jag känner att jag är en i gruppen, att jag får vara med och påverka”

Mars 2023: Hans Arnelid

Veterankraft Eskilstuna
”Att man får lära sig nya saker och utvecklas. Och att det inte är fel att kunna tjäna en extra s...

Februari 2023: Rosie Peres

Veterankraft Dalarna
”Att få komma ut till ensamma äldre och hjälpa till. De har ju bara mig. Jag gör skillnad!”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter