Månadens veteran

”Genom veterankraft får jag en mening med tillvaron. Man får träffa människor och man får ett sammanhang”

Hans Elofsson, 75
MV december gbg
monstera-start
Motivering

"Med mod, glädje och engagemang har Hans berikat företaget och kunderna med sin professionalism i såväl stora som små uppdrag. Hans är en outtröttlig veteran och eldsjäl som alltid ställer upp. Alltid lika positivt, glad och energisk"

Detta gör honom till en fullfjädrad P.E.G.G. – Professionell, Engagerad, Glad och en värdefull veteran vi vill ha i vår gemenskap så länge det bara går!

Anders Persson
Platschef
Veterankraft Göteborg & Borås

Här följer några frågor till Hans

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Jag har jobbat sedan 2020 på Veterankraft, ca 2,5 år.

Vad har du arbetat med tidigare i livet?

Jag är egentligen elektroingenjör i botten men började jobba på Sahlgrenska Sjukhuset och utbildade mig till undersköterska och där blev jag kvar i hela 40 år…

Hur kom det sig att du började arbeta på Veterankraft?

Jag tyckte det blev så tråkigt att bara sitta hemma efter pensionen. Så kom pandemin och man fick inte resa någonstans, inte ens till mitt hus på den grekiska ön Paros som jag byggde 1976. Så det vart en självklarhet när jag såg Veterankrafts annons i lokaltidningen att skicka in min ansökan, vilket jag inte har ångrat en dag! 

”Hela livet vände till det positiva när jag kom ut och började jobba igen”

- Hans Elofsson, veteran & jobbonär sedan 2020

monstera-start
Vad är det bästa med jobbet?

Man får träffa intressanta människor och ha ett jobba att gå till. Hela livet vände till det positiva när jag kom ut och jobbade. Stod inte ut med att inte ha tillräckligt att göra. Sen är det inte heller så dumt att tjäna lite extra pengar. Innan pandemin så kunde jag vara nere i mitt hus, på den grekiska ön Paros, månadsvis men nu när jag jobbar på Veterankraft så få det bli ett par veckor i stöten. Det här släpper jag inte!

Hur kändes det att bli utsedd till månadens veteran?

Det kändes väldigt hedrande att bli utsedd, man blir stolt!

Vad arbetar du mest med hos Veterankraft?

Jag hjälper privatkunder med allt från trädgård till allmänhändiga uppgifter. Det kan bli många olika uppgifter men det gillar jag. Har inte något emot att få en extra utmaning då och då.

”Det är svårt att gå i pension. Man behöver något att göra”

- Hans Elofsson, veteran & jobbonär sedan 2020

MV december gbg

Det bästa med att bli en veteran enligt Hans

Att fortsätta jobba är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär, dvs att bli en jobbonär. Att få möjligheten att jobba på egna villkor och dessutom:

  1. Att hålla sig aktiv
  2. Att kunna fortsätta jobba och känna att man gör nytta
  3. Att fortsätta få sprida glädje genom sitt arbete

”Man får en mening med sin tillvaro!”

- Hans Elofsson, veteran & jobbonär sedan 2020

Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Träffa fler veteraner

Vi är väldigt stolta över våra veteraner som gör skillnad hos tusentals kunder varje dag. De jobbar inte för att de måste utan för att de älskar det. Känslan av att få bidra med sin kompetens och yrkeserfarenhet och därutöver vara del i ett sammanhang och tillhöra Veterankraftsfamiljen, det betyder väldigt mycket för dem. Här nedan kan du ta del av fler berättelser om hur våra veteraner beskriver sin vardag hos oss på Veterankraft.

”Det var så tråkigt att inte ha något att göra efter flytt till lägenhet, så jag tänkte att man k...

Oktober 2022: Wilma Thuresson

Veterankraft Söderort Farsta
”Man gör fint och alla blir glada och sedan blir man ju bekant med de man hjälper. Jag har till o...

September 2022: Kirsti Pessinen

Veterankraft Uppsala
”Jag började på veterankraft för att få träffa folk, göra dom glada och få hjälpa till”
”Det är ofta kunderna som säger att de vill ha just oss för uppdraget, och då blir vi extra stolt...

Juni 2022: Nils Häger

Veterankraft Stockholm Privat
”Jag känner att Veterankraft har ett stort förtroende för mig och får ofta lite extra kluriga ell...

Maj 2022:Regina Reinhold

Veterankraft Kungsbacka
”I jobbet på Veterankraft känner jag mig behövd och uppskattad. Att få ha så många fina kollegor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter