Månadens veteran

”Det är oerhört roligt att höra när kunder är nöjda och efterfrågar mig. Sådana har jag många av, och då känner jag mig extra välkommen tillbaka”

Jim Corneliusson, Veterankraft Göteborg

December 2021

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_dec_2021
monstera-start
Motivering

"Jim är en sann gentleman med en positiv inställning och ett stort hjärta. En sådan som alla vill ha som kollega. Han är en god ambassadör för Veterankraft, en fantastiskt stor tillgång, som har varit med oss sedan starten här i Göteborg. Kort och gott som vi säger i Götet – en riktigt go gubbe!" 

Jim är en 100% PEGG (Professionalism, Engagemang, Glädje, Gemenskap)

Anders Persson
Platschef Veterankraft Göteborg

Här följer några frågor till Jim

 

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Jag har arbetat som veteran sedan år 2014, och uteslutande som elektriker.

Hur kom det sig att du började arbeta på Veterankraft?

Jag fick en förfrågan av en snickare som hade börjat jobba hos Veterankraft. Vi gjorde en del jobb ihop, så det passade perfekt. Jag jobbar tidsmässigt lite olika, men i genomsnitt ungefär 30-35 timmar i månaden.

”Jag gör ofta helhetsuppdrag där kunden behöver hjälp med allt från lampor, sladdar, uttag, takfläktar med mera, exempelvis efter en flytt, och då känner jag att jag verkligen bidrar med min hjälp på ett värdefullt sätt”

- Jim Corneliusson, veteran sedan 2014

monstera-start
Vad är det bästa med jobbet?

Utan tvekan att jag sysselsätter mig på ett bra sätt, tjänar lite extra pengar och samtidigt har en stor frihet. Jag kan välja vad jag vill och orkar med. Det är också roligt att ha kontakten löpande med ”min ledning”, det vill säga den fantastiska personalen på kontoret, och så gillar jag den sociala biten som Göteborgs-kontoret ordnar med för oss veteraner.

Hur kändes det att bli utsedd till månadens veteran?

Det är väldigt smickrande. Inte minst med tanke på hur många registrerade veteraner det finns i landet så känns det väldigt hedrande.

Vad arbetar du mest med hos Veterankraft?

Jag är elektriker. Det är oftast äldre personer som efterfrågar min hjälp och det brukar vara byte av lampor, strömbrytare, vägguttag, utebelysningar och liknande som ska fixas.

monstera-start
veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_dec_2021

Det bästa med att arbeta som veteran enligt Jim

Det här är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär. Att fortsätta jobba på egna villkor och dessutom:

  1. Att ha friheten att få välja när jag vill arbeta
  2. Att få komma ut och träffa andra människor
  3. Att få röra på mig rent fysiskt när jag arbetar
Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Träffa fler veteraner

Vi är väldigt stolta över våra veteraner som gör skillnad hos tusentals kunder varje dag. De jobbar inte för att de måste utan för att de älskar det. Känslan av att få bidra med sin kompetens och yrkeserfarenhet och därutöver vara del i ett sammanhang och tillhöra Veterankraftsfamiljen, det betyder väldigt mycket för dem. Här nedan kan du ta del av fler berättelser om hur våra veteraner beskriver sin vardag hos oss på Veterankraft.

Oktober 2022: Wilma Thuresson

Veterankraft Söderort Farsta
”Man gör fint och alla blir glada och sedan blir man ju bekant med de man hjälper. Jag har till o...

September 2022: Kirsti Pessinen

Veterankraft Uppsala
”Jag började på veterankraft för att få träffa folk, göra dom glada och få hjälpa till”
”Det är ofta kunderna som säger att de vill ha just oss för uppdraget, och då blir vi extra stolt...

Juni 2022: Nils Häger

Veterankraft Stockholm Privat
”Jag känner att Veterankraft har ett stort förtroende för mig och får ofta lite extra kluriga ell...

Maj 2022:Regina Reinhold

Veterankraft Kungsbacka
”I jobbet på Veterankraft känner jag mig behövd och uppskattad. Att få ha så många fina kollegor...

April 2022: Pekka Hyttinen

Veterankraft Eskilstuna
”Jag har bestämt mig att vägra pensionärslivet. Jag vill inte för något på jordklotet lägga arbet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter