Månadens veteran

”Genom veterankraft har jag funnit en ny tråd i livet och upptäckt sidor hos mig själv som jag inte visste fanns och som utvecklar mig varje dag”

Benny Sundström, Veterankraft Uppsala

September 2021

Benny Sundström 20210922_091854 (002)

Motivering

Benny Sundström från Veterankraft i Uppsala är utsedd till månadens veteran då han på ett mycket förtjänstfullt sätt bidrar till både kunders och kollegors nöjdhet och trevnad. Han är flexibel, gör fantastiska snickeri jobb, både stort som smått. Rycker ut vardag som helgdag om det behövs. Alltid lika glad. Förutom snickeri så är han en höjdare inom trädgård. Fantastisk ambassadör för Veterankraft när han är ute på jobb. Benny är en 100% PEGG (Professionalism, Engagemang, Glädje, Gemenskap)

Inger Carlsson-Lundén
Platschef Veterankraft Uppsala

HÄR FÖLJER NÅGRA FRÅGOR TILL BENGT

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Jag har arbetat på Veterankraft i 1,5 år, främst med mitt stora intresse som är byggprojekt av olika slag. Jag ansvarar även över ett vårdboende där jag har hand om all skötsel, exempelvis gräsklippningen.

Hur kom det sig att du sökte till Veterankraft?

Det var en händelse. Min sonhustru som är frisör hade en kund som så varmt rekommenderade Veterankraft, och jag blev nyfiken. Det är jag oerhört glad för. Jag har funnit en ny tråd i livet och upptäckt sidor hos mig själv som jag inte visste fanns och som utvecklar mig varje dag.

”Det bästa med jobbet är gemenskapen med mina härliga veterankollegor. Ingen dag är den andra lik.”

- Benny Sundström, veteran sedan 2018

Vad är det bästa med jobbet?

Att arbetet är så flexibelt. Jag kan göra olika typer av jobb. Själv välja vad jag vill göra och när. I mitt engagemang hos Veterankraft har jag också märkt att jag har ett brett spektrum av kunskaper som uppskattas av många. Personalen på Veterankraft i Uppsala är oerhört sympatiska och fina människor, vilken är en tillgång för oss alla. Det är alltid kul att komma in och ta en kaffe.

Hur kändes det att ha blivit månadens veteran?

Fantastiskt roligt! Jag känner mig verkligen uppskattad av både Veterankraft och av kunderna och det gläder mig. I vår ålder så har vi fortfarande så mycket att tillföra av både kompetens och erfarenhet som inger trygghet för kunderna.

Vad arbetar du med hos Veterankraft?

Jag arbetar mest med byggprojekt, men även en del trädgårdsarbete. Jag gillar att ha totalansvar för det jag gör. När jag exempelvis hjälpte en kund med att bygga upp ett uterum med skjutfönster svimmade hon nästan av lycka när jag var klar. Hon kom på att hon behövde en vedbod, ett bänkarrangemang för sina blommor och en ny dörr. När det var klart behövde hon hjälp i trädgården. Då gjorde jag allt detta. När jag kommer hem till mina kunder ser jag också människan och värderar våra möten högt. Jag bryr mig om relationerna. Vi brukar ofta prata om livet över en kaffe och jag känner att jag kan bistå med mer än bara snickeriet. Det är värt mer än pengarna jag tjänar.

Benny Sundström 20210922_091854 (002)

Det bästa med att arbeta som veteran enligt Benny

Det här är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär. Att fortsätta att jobba deltid och på egna villkor, det har förändrat mitt liv!

  1. Du får utveckla dina kunskaper
  2. Du får uppleva en god kamratanda
  3. De sociala möten som jag får med nya människor som jag inte annars skulle träffa.
Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter