Månadens veteran

”Jag känner att jag är en i gruppen, att jag får vara med och påverka”

Claes Malmberg, 66
veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_april_2023
monstera-start
Motivering

"Claes har på kort tid visat sig vara en utomordentlig ambassadör för Veterankraft. Han har påvisat stor flexibilitet, lojalitet och värnar alltid om sina medarbetares bästa"

Detta gör honom till en fullfjädrad P.E.G.G. – Professionell, Engagerad, Glad och en värdefull veteran vi vill ha i vår gemenskap så länge det bara går!

Jan Villars
Platschefk Stockholm Norrort-Företag

Här följer några frågor till Claes

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Jag har inte jobbat så länge, sedan mitten av mars i år. Jag fastnade för en platsannons om att Veterankrafts företagskund, Veidekke behövde chaufförer som lät kul och på den vägen är det. 

Vad gjorde du innan du gick i pension?

I botten är jag servicetekniker men har jobbat med allt mellan himmel och jord. Jag har servat rulltrappor på SL, arbetat som lärare, jobbat inom sjukvården, bilbesiktigare, servat värmepumpar. Och naturligtvis som busschaufför. Jag har haft förmånen att få jobba med så många olika saker och har haft människor kring mig som velat ha mig med.

För mig blev det en ofrivillig pensionering när Covid slog till 2020 och min dåvarande arbetsgivare drog ned drastiskt. Men att gå hemma och vakta köksbordet i nästan två år var ingen för mig så därför började jag titta på möjligheten att bli jobbonär.

Varför blev det Veterankraft?

Jag tittade på ett par av företagen inom senior bemanning men fastnade för en annons angående ett projekt i Nacka och som hade avsändare Veterankraft. Kom i kontakt med er men det blev inget då. Sedan kontaktades jag för det jobb jag har nu – att köra arbetslag för Veidekke på ett byggprojekt i Nacka.

”Att gå hemma och vakta köksbordet i nästan två år var inget för mig”

- Claes Malmberg, veteran & jobbonär sedan 2023

monstera-start
Vad är det bästa med jobbet?

Men det har känts bra! Vi har det roligt. Det är väldigt socialt! En bra grupp kollegor som skrattar och busar med varandra. Jag känner att jag är en i gruppen, får vara med och påverka och att jag bidrar till att hjälpa killarna.

Dessutom hinner jag även med att kombinera arbetet med det privata livet, för jag har många intressen. Jag har seglat hela livet, kör motorcykel på sommaren och skoter på vintern. Vi har även en husbil som vi reser runt med.

Vad går ditt uppdrag ut på? 

Jag kör arbetslagen till och från arbetsplatsen enligt ett schema på byggprojektet i Nacka och som drivs av Veidekke.

Om du skulle rekommendera Veterankraft till någon, vad skulle du då säga?

Beror på den personens behov. Behöver man förstärka kassan kan man göra det. Om man inte vill ruttna bort i sin ensamhet, så kan man få den sociala biten.

Hur kändes det att bli utsedd till månadens veteran?

Spännande, överväldigande och absolut inte väntat!

”Om man inte vill ruttna bort i sin ensamhet, så kan man få den sociala biten genom Veterankraft”

- Claes Malmberg, veteran & jobbonär sedan 2023

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_april_2023

Det bästa med att bli en veteran enligt Claes Malmberg

Att fortsätta jobba är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär, dvs att bli en jobbonär. Att få möjligheten att jobba på egna villkor och dessutom:

  1. Att kunna jobba då och då. När det passar en själv
  2. Man hinner också med det privata livet
  3. Den sociala biten. Och självklart, att man får ett tillskott till kassan

”Jag känner att jag är en i gruppen, att jag får vara med och påverka”

- Claes Malmberg, veteran & jobbonär sedan 2023

Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Träffa fler veteraner

Vi är väldigt stolta över våra veteraner som gör skillnad hos tusentals kunder varje dag. De jobbar inte för att de måste utan för att de älskar det. Känslan av att få bidra med sin kompetens och yrkeserfarenhet och därutöver vara del i ett sammanhang och tillhöra Veterankraftsfamiljen, det betyder väldigt mycket för dem. Här nedan kan du ta del av fler berättelser om hur våra veteraner beskriver sin vardag hos oss på Veterankraft.

Mars 2023: Hans Arnelid

Veterankraft Eskilstuna
”Att man får lära sig nya saker och utvecklas. Och att det inte är fel att kunna tjäna en extra s...

Februari 2023: Rosie Peres

Veterankraft Dalarna
”Att få komma ut till ensamma äldre och hjälpa till. De har ju bara mig. Jag gör skillnad!”
”Det absolut bästa med att jobba på Veterankraft är att vi bestämmer själva när vi vill jobba. Vi...

December 2022: Hans Elofsson

Veterankraft Göteborg
”Genom veterankraft får jag en mening med tillvaron. Man får träffa människor och man får ett sam...
”Det var så tråkigt att inte ha något att göra efter flytt till lägenhet, så jag tänkte att man k...

Oktober 2022: Wilma Thuresson

Veterankraft Söderort Farsta
”Man gör fint och alla blir glada och sedan blir man ju bekant med de man hjälper. Jag har till o...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter