Månadens veteran

”Jag har bestämt mig att vägra pensionärslivet. Jag vill inte för något på jordklotet lägga arbetslivet på hyllan, då passar Veterankraft mig perfekt”

Pekka Hyttinen, Veterankraft Eskilstuna

April 2022

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_maj_2022
monstera-start
Motivering

"Veterankraft har utsett Pekka Hyttinen från Eskilstuna som Månadens Veteran. Pekka är en ”go och glad” veteran som man kan lita på. Han kan allt och bidrar stort till både kollegorna på Veterankraft och till kunderna, som alltid är nöjda efter ett besök av Pekka"

Pekka är en 100% PEGG (Professionalism, Engagemang, Glädje, Gemenskap)

Leila Fornstedt Bouzguenda,
Platschef Eskilstuna

Här följer några frågor till Pekka

Hur länge har du arbetat på Veterankraft?

Jag har arbetat hos Veterankraft i tre år. Jag bestämde mig för att våga vägra pensionärslivet och trivs väldigt bra med att inte lägga arbetslivet på hyllan.

Hur kom det sig att du började arbeta på Veterankraft?

Även om jag tycker om att spela golf och umgås med vänner har jag lite för mycket energi och kan inte bara vara ledig. När jag hörde om Veterankraft förstod jag att upplägget skulle passa mig väldigt väl. Jag löser problem, är social och har en stor drivkraft att hjälpa andra.

”Jag älskar utmaningar. Jag brukar ta mig an lite krångligare uppdrag via Veterankraft som ingen har lyckats med tidigare. Jag ger mig aldrig och det är vansinnigt kul och stimulerande”

- Pekka Hyttinen, veteran & jobbonär sedan 2019

monstera-start
Vad är det bästa med jobbet?

Mest av allt uppskattar jag den sociala samvaron. Jag får träffa oerhört mycket trevliga och fina människor. Jag har också gjort en hälsoresa. Tidigare satt jag mest still på arbetet, men på mina Veterankraft-uppdrag rör jag mig massor. Jag började också träna flitigt och har tappat mycket i vikt, och nu är jag så pigg att jag till och med klättrar i träd. När jag är hos kunder och när uppdragen är klara stannar jag ofta på en kaffe. Många känner sig ensamma och tycker om att få lite sällskap, och det bidrar jag gärna med.

Hur kändes det att bli utsedd till månadens veteran?

Det är verkligen en ära! Jag blev oerhört glad och hoppas att det också kan inspirera andra.

Vad arbetar du mest med hos Veterankraft?

Jag målar mycket. Jag är allmänhändig och har en bakgrund som slöjdlärare och arbetar med snickerijobb, målning, oljning av uteplatser, tapetsering, gör stenläggningar och putsar fönster. Jag skottar snö och gör flyttstäd. Jag älskar att lösa utmaningar och problem, så jag fixar även kattluckor, trasiga fjädrar på vindsluckor och annat som krånglar. Jag ger mig aldrig och det är vansinnigt kul och stimulerande. 

”När jag är hos kunder och när uppdragen är klara stannar jag ofta på en kaffe. Många känner sig ensamma och tycker om att få lite sällskap, och det bidrar jag gärna med”

- Pekka Hyttinen, veteran & jobbonär sedan 2019

veterankraft_mediaarkiv_1080x720_man_veteran_maj_2022

Det bästa med att bli en veteran enligt Pekka

Att fortsätta jobba är något som jag starkt kan rekommendera alla som har blivit ålders- eller avtalspensionär, dvs att bli en jobbonär. Att få möjligheten att jobba på egna villkor och dessutom:

  1. Att få träffa så många trevliga människor
  2. Att få uppskattningar och att göra folk glada
  3. Att få lösa uppgifter och utmaningar. Det är stimulerande
Bli veteran
universal-kampanjmodul-4

Vill du också bli en del av veterankraft?

Att vara pensionär idag är inte detsamma som det var förr. Dagens seniorer är piggare, friskare, mer välutbildade och mer aktiva jämfört med tidigare generationer. Studier visar att en stor del av dagens seniorer fortsätter att arbeta samtidigt som de tar ut pension. Förutom att det blir mer pengar i plånboken kommer man in i ett socialt sammanhang, träffar nya trevliga kollegor och mår bättre.

Att bli veteran hos oss är flexibelt, enkelt och du bestämmer själv hur mycket du vill jobba. För att bli veteran och söka ditt första jobb behöver du göra en inresseanmälan. Denna går direkt till ditt närmsta lokalkontor.

Bli veteran

Träffa fler veteraner

Vi är väldigt stolta över våra veteraner som gör skillnad hos tusentals kunder varje dag. De jobbar inte för att de måste utan för att de älskar det. Känslan av att få bidra med sin kompetens och yrkeserfarenhet och därutöver vara del i ett sammanhang och tillhöra Veterankraftsfamiljen, det betyder väldigt mycket för dem. Här nedan kan du ta del av fler berättelser om hur våra veteraner beskriver sin vardag hos oss på Veterankraft.

November 2023: Maria Hagström

Veterankraft Stenungsund
”Att få träffa människor och höra deras olika livshistorier är fantastiskt och som berör”

Oktober 2023: Bosse Wentrup

Veterankraft Helsingborg
”Det bästa med att bli veteran är att få uppskattning, gemenskapen och att få välja olika slags u...

Maj 2023: Peter Källman

Veterankraft Nacka-Värmdö
”Att få något att göra, få träffa nya människor och få den sociala biten betyder väldigt mycket”

April 2023: Claes Malmberg

Veterankraft Stockholm Norrort
”Jag känner att jag är en i gruppen, att jag får vara med och påverka”

Mars 2023: Hans Arnelid

Veterankraft Eskilstuna
”Att man får lära sig nya saker och utvecklas. Och att det inte är fel att kunna tjäna en extra s...

Februari 2023: Rosie Peres

Veterankraft Dalarna
”Att få komma ut till ensamma äldre och hjälpa till. De har ju bara mig. Jag gör skillnad!”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av sägsongserbjudanden, tips & råd samt andra nyheter från våra lokalkontor och veteraner

Samtycke*

Är du vår nästa franchisetagare?

Veterankraft växer så det knakar och just nu söker vi nya franchisetagare i följande orter